Tomáš Batiz Hokej

Dráma až do konca: Liptáci v príprave uspeli na ľade Popradu!

Hokejisti Liptovského Mikuláša odohrali svoj druhý prípravný zápas pred sezónou 2016/2017. V odvetnom zápase sa predstavili na ľade extraligového Popradu.

Ilustračný obrázok k článku Dráma až do konca: Liptáci v príprave uspeli na ľade Popradu!
Foto: Tomáš Batiz

Príprava Liptákov naplno pokračuje druhým zápasom v rýchlom slede. Vo štvrtok 11. augusta vycestovali zverenci Róberta Spišáka na popradský ľad. Od úvodných minút dominovali domáci hráči, ktorí viackrát zavreli súpera do vlastného útočného pásma. “Kamzíci” mali v prvej desaťminútovke dve obrovské šance, ale v oboch prípadoch zlyhali na dobre chytajúcom brankárovi Križanovi.

Využitá presilovka

V 12. minúte sa za nedovolené bránenie ocitol na trestnej Marcinko. Popradskí hokejisti využili hneď prvú početnú výhodu. Po vyhratom buly sa pred bránkou najlepšie zorientoval Lichanec, bývalý hráč Liptákov, ktorý poslal puk za chrbát brankára Križana. „Pribrzdilo nás zbytočné oslabenie. Dostali sme sa pod tlak, kde nás súper prestrielal,“ poznamenal po zápase Róbert Spišák, tréner Liptovského Mikuláša.

Aktivita Števuliaka

V priebehu prvej tretiny sa menšie šance na skórovanie vypracovali aj Liptáci. V oslabení sa podarilo uniknúť Števuliakovi, ktorý spomedzi kruhov poslal puk iba do brankára súpera. Záver prvého dejstva patril opäť hokejistom Liptovského Mikuláša. Števuliak dostal puk do útočného pásma, prihrávkou našiel medzi kruhmi Nemca, ktorý len tesne minul popradskú bránu.

Druhá tretia pre Liptákov

V samotnom úvode druhej časti sa do obrovskej šance dostal Sukeľ, ktorý v nájazde nenašiel recept na brankára Popradu. V 25. minúte sa v dobrej šanci ocitol Lichanec, ale ten ani na trikrát nepretlačil puk cez betón brankára Križana. Prvý gól Liptákov prišiel v 28. minúte. Moravčíkov nahodený puk skončil v popradskej bráne. Netrvalo dlho a zverenci Róberta Spišáka otočili zápas vo svoj prospech. Strelu Nemca Pajpach ešte dokázal zlikvidovať, ale na následnú dorážku Števuliaka už nemal nárok. „V druhej tretine sme hru vyrovnali. Prišli sme s mladým mužstvom, som rád ako zápas zvládli,“ pokračoval v hodnotení zápasu tréner Liptákov.

Dramatický záver

Začiatok tretej tretiny bol z oboch strán opatrný a bez vážnych šancí. V 48. minúte prenikol skvelo do útočného pásma súpera Števuliak, presnou prihravou našiel Sukeľa, ktorý namieril presne pod hornú tyč. „S Matúšom sa mi veľmi dobre hrá. Vieme si to prihrať, padá nám to, dúfam že to takto pôjde aj ďalej,“ povedal po zápase Števuliak, útočník Liptovského Mikuláša. Netrvalo dlho a Poprad znížil na 2:3, po tom čo Štrauch tečoval nahodený puk do mikulášskej brány. V závere si domáci vypracovali výrazný tlak, ale skórovať sa im nepodarilo. „Chceli sme hrať záver na istotu, neurobiť chybu, ale tá prišla v podobe faulu. Je to prípravný zápas a práve na takýchto veciach sa učíme. V posledných minútach dostali pristor najmladší hráči, ktorý to perfektne zvládli,“ dodal na záver tréner Liptovského Mikuláša Róbert Spišák.

HK Poprad – MHK32 Liptovský Mikuláš 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

  • Góly: 12. Lichanec, 49. Štrauch – 28. Moravčík, 33. Števuliak, 48. Sukeľ
  • Liptovský Mikuláš: Križan (Pravda) – Moravčík, Mezovský, Oravec, Kuric, Vybíral, Sukeľ, Cibula, Števuliak, Piatka, Kadlubiak, Rušin, Brezniak, Nemec, Marcinko, Oško, Lištiak, Šiška.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM