Tomáš Batiz Futbal

Dráma až do konca: O víťazovi liptovského derby sa rozhodlo až v rozstrele

V zápase 5. kola Slovnaft cupu na seba narazili dva liptovské tímy. Futbalisti Liptovského Mikuláša privítali susedný Liptovský Hrádok. O postupujúcom sa rozhodlo až po rozstrele z pokutových kopov.

Ilustračný obrázok k článku Dráma až do konca: O víťazovi liptovského derby sa rozhodlo až v rozstrele
13
Galéria
Foto: Tomáš Batiz

Hneď v úvode zápasu sa do gólovej šance dostali Hrádočania, lenže Orolinov pokus skončil iba na vzdialenejšej tyči. O pár minút neskôr to vyskúšal Podolský, jeho strela skončila na brvne Šavolovej brány. Prvá vážnejšia šanca domáceho Liptovského Mikuláša prišla až v 33. minúte, kde Andrić hlavičkou mieril iba do brankára Krivulčíka. “Začali sme veľmi dobre, mali sme dve obrovské šance, ale nevyužili sme ich,” povedal na margo prvého polčasu Ján Haspra, tréner Liptovského Hrádku.

Gólová dvojminútovka

Prvé minúty druhého polčasu naznačili, že oba tímy budú chcieť zápas rozhodnúť už v riadnom hracom čase. V 55. minúte sa po viacerých nepremenených šanciach ujali vedenia Hrádočania, keď loptu pred Šavolom dotlačil Podolský. Domáci Mikuláš sa z inkasovaného gólu dokázal rýchlo spamätať a v 57. minúte vyrovnával po presnej hlavičke Jasenovského. “Podarilo sa nám rýchlo vyrovnať. Úvod zápasu sme zaspali, našťastie sme sa z inkasovaného gólu spamätali,” zhodnotil Jozef Majoroš, tréner Liptovského Mikuláša.

Opatrný záver

V poslednej desaťminútovke sa hra vyrovnala. Väčšiu prevahu na lopte síce mali domáci hráči, ale do vážnejšej šance sa nedostali. Pozornosť brankára Šavola iba sporadicky, ale o to nebezpečnejšie skúšali hostia, lenže centrované lopty do pokutového územia tesne míňali mikulášsku bránu. “Zápas sme chceli zvládnuť v riadnom hracom čase, ale to sa nám nepodarilo. V penaltovom roztrele je to už iba lotéria,” skonštatoval Majoroš.

V rozstreli úspešnejší Hrádočania

Hneď v prvom pokuse zaváhal Sajták, ktorého pokus zlikvidoval skúsený Šavol. Dráma v rozstrele prišla až po pokuse domáceho Papaja, ktorý loptu poslal iba do tyče. “Patrí to k futbalu, nič sa s tým nedá robiť,” komenoval nepremenenú penaltu Papaj. V nasledujúcej štvrtej sérii zlikvidoval Krivulčík pokutový kop Janeca. Víťazstvo Hrádočanov podpísal presným zásahom Podolský.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – ŠKM Liptovský Hrádok 1:1 (0:0) – 2:4

  • Góly: 57. Jasenovský – 55. Podolský
  • MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Ferenčík, Papaj, Janec, Poremba, Matić, Staš, Laco, Jasenovský, Lišivka, Andrić
  • ŠKM Liptovský Hrádok: Krivulčík – Kojnok, Hoško, Gallo, Moravčík, Vrlík, Zsigmund, Otruba, Podolský, Orolín, Lovás
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM