Tomáš Batiz Futbal

Druhá liga s Tatranom odštartuje neskôr: Poznáme dôvod!

Druhá najvyššia slovenská futbalová súťaž neodštartuje už tento víkend. Slovenský futbalový zväz (SFZ) odložil štart jarnej časti o niekoľko týžďnov.

Ilustračný obrázok k článku Druhá liga s Tatranom odštartuje neskôr: Poznáme dôvod!
Zdroj: TASR

Vedenie druhej ligy sa rozhodlo odložiť štart jarnej časti, ktorý mal pôvodne začať cez blížiaci sa víkend 3. – 4. marca. Dôvodom sú nízke teploty a poveternostné podmienky.

Miesto prvého jarného kola prípravný duel

Odloženie štartu druhej časti sezóny 2017/2018 sa týka aj MFK Tatran Liptovský Mikuláš, ktorý je jediným zástupcom liptovskomiku­lášskeho okresu v II. lige. „Vzhľadom k tomu, že sa cez víkend zrušilo prvé jarné kolo, tak odohráme prípravný duel, keď na domácom trávniku privítame Spišskú Novú Ves,“ skonštatoval Ján Papaj, športový riaditeľ MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

Štart jarnej časti závisí od počasia

Podľa predbežných informácii by sa 18. kolo malo pravdepodobne odohrať v stredu 28. marca, no všetko bude závisieť najmä od počasia. Takmer väčšina druholigových štadiónov nedisponuje vyhrievaným trávnikom a aktuálny stav hracích plôch by svojim stavom nezodpovedal regulám súťaže na odohratie ligového zápasu.

Súťaž, v závislosti k podmienkam, by mohla odštartovať 19. kolom, ktoré je na programe 9. marca. V ňom Liptáci privítajú zaujímavého súpera zo susedného Popradu.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM