Tomáš Batiz Hokej

Durnému premiéra vyšla na výbornú: Po zápase skandoval štadión jedno meno!

Liptáci v dohrávke 15. kola zdolali na domácom ľade Martin. Veľkou mierou sa o to podpísal brankár Roman Durný.

Ilustračný obrázok k článku Durnému premiéra vyšla na výbornú: Po zápase skandoval štadión jedno meno!
Foto: Tomáš Batiz

Pre odchovanca mikulášskeho hokeja to bol prvý zápas v tom najcennejšom liptovskom drese. Doposiaľ chýtal za juniorku, ešte pred pár dňami bol súčasťou projektu 20 na majstrovstvách sveta juniorov. “Pre Mikuláš bol zápas s Martinom veľmi dôležitý. Menšia športová nervozita bola, ale tá môže byť. Chytalo sa mi fantasticky a som tu vlastne doma,” zhodnotil Durný.

Šance sa chytil

Durný sa v mikulášskej bráne ocitol po zranení Križana, ale prekvapivo odsunul na striedačku Nagyho, ktorý v predošlých zápasoch kryl chrbát skúsenému brankárovi. “Jednoznačne som bol rád, že som sa dostal do brány. Dúfal som v to. Pripravil som sa na to dôkladne a som rád, že to vyšlo,” povedal po zápase s úsmevom Durný.

Foto: Tomáš Batiz

Inkasovaný gól ho mrzí

Mladý brankár mal vo svojom premiérovom štarte šancu na čisté konto, ale na strelu Pacalaja z 37. minúty bol prikrátky. “Priznám sa, že som čisté konto plánoval, ale smolný gól mi v tom zabránil. Čo už, stáva sa,” skonštatoval.

Výkon odchovanca pochválil po stretnutí aj tréner Liptákov Róbert Spišák: “Určite svojim výkonom potešil. Podržal nás, keď bolo treba.” Na otázku v spojitosti brankára a zápasu v Banskej Bystrice Spišák odpoveď ešte nepoznal.

Výkon mlkulášskeho brankára potešil aj divákov, tí po skandovali jeho meno.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM