Tomáš Batiz Rôzne

Ešte prednedávnom hrával hokej za áčko: Miro (20) teraz čapuje pivo na Októberfeste

Miroslav Struška sa do povedomia verejnosti dostával najmä ako hokejista Liptovského Mikuláša. Najnovšie však už čapuje pivo na mikulášskom Októberfeste.

Ilustračný obrázok k článku Ešte prednedávnom hrával hokej za áčko: Miro (20) teraz čapuje pivo na Októberfeste
Foto: Tomáš Batiz

Odchovanec MHk 32 Liptovský Mikuláš nastrieľal množstvo gólov za tím z metropoly Liptova už v juniorských súťažiach, následne si obliekol aj dres slovenskej mládežníckej reprezentácie, či mikulášskeho áčka. Situácia však nabrala rapídny obrat a talentovaný útočník s hokejom aspoň na teraz skončil. „Bohužiaľ som sa nedohodol s klubom v Liptovskom Mikuláši na podmienkach spolupráce,“ vysvetľuje Struška.

„Miroslavovi Struškovi sme navrhli spoluprácu, ktorú však odmietol s tým, že nespĺňa jeho finančné požiadavky. Dodal, že už si aj našiel niečo iné," skonštatoval Ivan Droppa, člen predstavenstva MHk 32 Liptovský Mikuláš.

Od hokeja k pivnej pípe

Rodák z Liptovského Mikuláša bol nútený nájsť si náhradný príjem. Na začiatku mu pomohli najmä kamaráti. „Kamarátov otec ma zamestnal vo svojej firme, následne ďalší známy ma oslovil, či si nechcem dáke peniaze zarobiť na Októberfeste,“ vysvetľuje jeho spojenie s pivným festivalom.

Načapoval stovky litrov

Október na Fest odštartoval v Liptovskom Mikuláši už v utorok 3. októbra a pokračuje až do nedele 8. októbra. Ako priznal Miro, Mikulášania majú o túto akciu záujem, veď iba on už načapoval niekoľko litrov piva. „No nezastavím sa. Odhadom som načapoval aj možno 300 litrov. Väčšinou si ľudia dajú klasický pollitrák, ale nájdu sa aj tí, ktorí zvládnu aj viac litrákov. Je to rôzne.“

Foto: Tomáš Batiz

S najväčšou ľudovou oslavou piva sa spájajú aj rôzne tradície. Okrem bavorskej hudby je prioritou aj špecifické oblečenie, ktoré musel Miro vymeniť za hokejovú výstroj. „No od výstroje to má ďaleko, lebo tu mi chrániče netreba. Je trošku pre náš kraj netradičné, ale ľudia sa na tom dobre bavili, vtiahlo ich to viac aj do atmosféry nemeckého Októberfestu,“ do­dal.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM