Pavol Tomčík Šport

Fantastická Stromková: Mikulášska freestylistka má na dosah medailu z majstrovstiev sveta!

V rakúskom stredisku Kreischberg sa v týchto dňoch koná svetový šampionát v snowboardových a lyžiarskych freestylových disciplínach. U našich západných susedov sa darí aj Liptáčkam Medlovej so Stromkovou.

Ilustračný obrázok k článku Fantastická Stromková: Mikulášska freestylistka má na dosah medailu z majstrovstiev sveta!
Zdroj: Dnes24.sk

Fantastické divadlo predvádza v Rakúsku 20. žena olympiády v Soči Zuzana Stromková. 24-ročná Liptáčka je v jej obľúbenej disciplíne slopestyle už vo finále majstrovstiev sveta. Z dnešného semifinále postúpila do najlepšej šestky z vynikajúcej bronzovej pozície. Doterajším maximom sympatickej reprezentantky je 16. priečka spred dvoch rokov v Nórsku. Už teraz je teda isté, že si „osobák“ výrazne posunie. Prsty Zuzane treba držať v stredu, 21. januára o 14:00 hod. Do bojov nastúpi, ako štvrtá v poradí.

Veľké ambície v Kreischbergu zatiaľ potvrdzuje aj ďalšia Mikulášanka – snowboardistka Klaudia Medlová. 21-ročnej pretekárke Snowboard klubu Jasná kvalifikácia slopestylu vyšla, piate miesto v jej skupine ju katapultovalo do zajtrajšieho semifinále. Finálové zloženie pozná už štyri mená, sú nimi dve najlepšie jazdkyne z oboch kvalifikačných skupín. O zvyšné dve miestenky okrem Klaudie zabojuje ďalších päť dievčat. Semifinále štartuje o 9:40 hod., prípadné finále už o 11:00. hod. Len pripomíname, že Klaudia v Kreischbergu jazdiť vie, veď vlani tu vo finále Svetového pohára skončila tretia.

Na snímke: Zuzana Stromková a jej radosť z postupu (zdroj: FB ZS)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM