Futbal

Fantastický výsledok: Futbalisti MFK Tatran rozdrvili Prešov na jeho pôde!

Husársky kúsok sa v 5. kole druhej futbalovej Doxxbet ligy sk. východ podaril hráčom MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Liptáci vyhrali na ihrisku silného a favorizovaného Prešova rozdielom triedy 3:0.

Ilustračný obrázok k článku Fantastický výsledok: Futbalisti MFK Tatran rozdrvili Prešov na jeho pôde!
Zdroj: Dnes24.sk

Dvomi presnými zásahmi sa na východe prezentoval Hoferica, jeden gól pridal aj Kostúrik. Tento hráč, ak počítame i pohárový duel, skóroval už tretíkrát v rade. Ešte lepšie je na tom z pohľadu štatistík samotné mužstvo. Zverenci trénera Karola Praženicu neokúsili chuť prehry od 2. augusta, keď na domácom trávniku nestačili na Trebišov (1:2).

Mikulášania odvtedy vyhrali trikrát v lige – v Košiciach s béčkom fortuna ligového MFK, doma s Lokomotívou Košice a teraz v spomínanom Prešove, a raz vo Veľkom Horeši v rámci národného Slovnaft cupu. O piate víťazstvo bez prerušenia sa Liptáci môžu pokúsiť už túto sobotu, 30. augusta o 16:00 hod., v súboji proti Moldave nad Bodvou. Priebežne štvrté mužstvo druhej ligy východnej skupiny tento duel odohrá na vlastnom trávniku v Okoličnom.

1. FC Tatran Prešov – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 0:3 (0:1)
Góly: 31. a 81. Hoferica, 52. Kostúrik
Žlté karty: 33. Belejík, 37. Jacko, 43. Krajník, 63. J. Bartek, 77. D. Leško – 31. Kurák, 42. Kubena, 50. Válovčan
Rozhodovali: Očenáš – E. Weiss, Poracký
Divákov: 455
Zostava MFK Tatran: Macík – Kubena (83. Mizerák), Papaj, Jánošík, Válovčan (89. Čekan), Kostúrik, Mózer (86. Chomistek), Lišivka, Hoferica, Pastva, Kurák

Karol Praženica (tréner Liptovského Mikuláša) pre 1fctatran.sk: „Víťazstvo nás samozrejme teší. Som spokojný s hrou v obrane i útoku. Dali sme na súperovom ihrisku tri góly, takže k tomu nie je čo dodať. Myslím si, že pôjdeme natešení domov a je to pre nás záväzok aj pre ďalšie zápasy, aby sme toto víťazstvo potvrdili aj v nich.“

Autor článku: Pavol Tomčík
Foto: 1fctatran.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM