Tomáš Batiz Správy

Fanúšikovia športu zbystrite pozornosť: Séria 123athlon odštartuje aj toto leto

V priebehu letných prázdnin sa na Liptove opäť uskutoční séria troch športových podujatí, ktoré spájala myšlienka triatlonu. Organizátori prezradili, čo sa snažia v najbližšom ročníku inovovať.

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikovia športu zbystrite pozornosť: Séria 123athlon odštartuje aj toto leto
Foto: Slávka Kellová

V poradí už 5. ročník NightRun-u ponúkne 23. júla 2016 v Liptovskom Mikuláši príjemnú 10-kilometrovú trasu bez výraznejších prevýšení, na mestskom povrchu s pevným podkladom, ale okrem nej aj kultúrny program v rámci večera, či tri tréningové behy. Celý séria pretekov je v štádiu príprav. "V tomto roku sme sa prostredníctvom dotazníka rozhodli osloviť účastníkov série 123athlon, aby nám mali možnosť povedať, čo sa im páčilo, pripadne nepáčilo na našich podujatiach za posledné roky,” povedal Michal Velner, člen organizačného tímu, ktorý ďalej priblížil aké zmeny v podujatiach chystajú:

“Okrem niekoľkých organizačných zmien sa chystáme priniesť napríklad novy dizajn tričiek, pripadne chceme aby si každý jeden účastník odniesol z preteku vlastnú fotografiu. Taktiež plánujeme rozšírenie programu. Veľmi nás teší záujem o sériu 123athlon a sme radi, že účasť na podujatiach každým rokom rastie,” dodal.

Trať bude tvoriť aj tento rok 5-kilometrový okruh, ktorý sa pobeží dvakrát so štartom aj cieľom na Námestí osloboditeľov. Beží sa v kategóriách Muži a Ženy, bez vekového rozdelenia a výhercovia behu sa podelia o finančné aj vecné ceny, pričom každý účastník dostane účastnícke tričko. „Každý z účastníkov dostane bohatý štartovací balíček. Okrem toho každé štartovacie číslo je zapojené aj do tomboly, ktorá bude po preteku“ dodáva s úsmevom Michal Velner.

Športovci sa samozrejme aj tento rok môže tešiť na 2. ročník Duatlonu ako aj na Triatlon, ktorý zavŕši celú sériu troch pretekov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM