Tomáš Batiz Správy

Fanúšikovia športu zbystrite pozornosť: Séria 123athlon odštartuje aj toto leto

V priebehu letných prázdnin sa na Liptove opäť uskutoční séria troch športových podujatí, ktoré spájala myšlienka triatlonu. Organizátori prezradili, čo sa snažia v najbližšom ročníku inovovať.

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikovia športu zbystrite pozornosť: Séria 123athlon odštartuje aj toto leto
Foto: Slávka Kellová

V poradí už 6. ročník NightRun-u ponúkne 15. júla 2017 v Liptovskom Mikuláši príjemnú 10-kilometrovú trasu bez výraznejších prevýšení, na mestskom povrchu s pevným podkladom, ale okrem nej aj kultúrny program v rámci večera. Celý séria pretekov je v štádiu príprav. „Keďže sme podujatie určené primárne pre amatérov a hobby športovcov, tak sa vždy tešíme spolu s účastníkmi, pre ktorých sa jedno z našich podujatí stane ich vôbec prvým súťažným. Chceme ľudí motivovať k športu,“ povedal Michal Velner, člen organizačného tímu, ktorý ďalej priblížil aké zmeny v podujatiach chystajú:

"Tento rok sme prvýkrát vynechali zo štartovacích balíčkov tričká a nahradili sme ich elastickými tubulárnymi šatkami a medailami pre každého účastníka,“ dodal.

Podujatie pre všetkých

Trať bude tvoriť aj tento rok 5-kilometrový okruh, ktorý sa pobeží dvakrát so štartom aj cieľom na Námestí osloboditeľov. Beží sa v kategóriách Muži a Ženy, bez vekového rozdelenia a výhercovia behu sa podelia o finančné aj vecné ceny. „Jediné obmedzenie, ktoré máme sa týka počtu účastníkov, nakoľko chceme aby mal každý pretekár komfort a dostal všetko čo sa s podujatím spája,“ informuje ďalej Velner.

Maximálny počet štartujúcich na pretekoch 123athlon:

  • Night Run – 350
  • Cross Duatlon – 100
  • Cross Triatlon – 250

Športovci sa samozrejme aj tento rok môže tešiť na 3. ročník Duatlonu ako aj na Triatlon, ktorý zavŕši celú sériu troch pretekov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM