Tomáš Batiz Kultúra

Fašiangové oslavy v Mikuláši a okolí: Presný program na jednom mieste

Fašiangové oslavy a veselice neobídu Liptovský Mikuláš ani tento rok. Početné zástupy ľudí v maskách sa stretnú na mikulášskom námestí.

Ilustračný obrázok k článku Fašiangové oslavy v Mikuláši a okolí: Presný program na jednom mieste
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Záver februára bude aj tento rok patriť tradičným fašiangovým oslavám, ktoré Liptovský Mikuláš sprevádzajú už množstvo rokov. Námestie mieru v Liptovskom Mikuláši čaká 17. februára poriadna veselica.

„Určite sa budeme snažiť o to, aby sa takáto akcia stala tradíciou v našom meste,“ poznamenal ešte naposledy Rudolf Urbanovič, viceprimátor mesta Liptovský Mikuláš.

Za posledné roky bolo zvykom, že fašiangové oslavy sa konajú iba v mestským častiach v Liptovskom Mikuláši. Vedenie mesta pokračuje v tradícii, aj tento rok chystá fašiangový sprievod mestom. „Pokračujeme v tradícii fašiangového sprievodu, ktorú sme začali v minulom roku. Veríme, že účasť bude rovnako bohatá, tak ako tomu bolo naposledy,“ poznamenal Ján Sokolský z mikulášskej radnice.

Fašiangového sprievodu sa zúčastnia: FS Zemplín Michalovce, folklórne súbory a skupiny z Liptova, Kluby seniorov mesta a mestských častí, Základná škola Čs. brigády LM

Fašiangy v mestských častiach:

  • Bodice 18. 2. 2017
  • Iľanovo 18. 2. 2017
  • Ondrašová 18. 2. 2017
  • Palúdzka 25. 2. 2017
  • Ploštín 25. 2. 2017
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM