Tomáš Batiz Kultúra Správy

Fašiangové zábavy v našom okolí a ich lákadlá: Necháte sa zvábiť aj vy?

Máme tu obdobie fašiangov a bola by škoda si nevyraziť za takouto zábavou. V okolí Liptovského Mikuláši si môžete ešte skočiť hneď na viaceré. Tu sú naše tipy...

Ilustračný obrázok k článku Fašiangové zábavy v našom okolí a ich lákadlá: Necháte sa zvábiť aj vy?
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Obdobie fašiangov prináša zábavu na všakovaké spôsoby. Je to čas, ktorý sa spája s veselicami, dobrým jedlom i tradičnými pochovávaniami basy. Aj v našom okolí si môžete vyraziť na rôzne fašiangové zábavy. Naša redakcia z nich vybrala hneď niekoľko tipov, kam sa môžete zájsť dobre zabaviť.

Hlavný fašiangový program v Liptovskom Mikuláši spojí ľudí z mesta aj mestských častí. Bursovníci z celého Liptovského Mikuláša sa zídu pred mestským úradom a v sprievode sa vyberú do ulíc. „Masky, spev a ľudová hudba poputuje centrom mesta, pozývame všetkých ľudí dobrej vôle, aby sa do sprievodu zapojili či už s maskami, alebo bez nich, aby sme sa všetci stretli v dobrej nálade,“ pozval primátor Liptovského Mikuláš Ján Blcháč.

Zábava priamo na námestí

Fašiangovať sa bude na Námestí osloboditeľov 17. februára so začiatkom o 16:00 h pred mestským úradom. Po krátkom programe a privítaní sa vytvorí sprievod, ktorý prejde cez pešiu zónu na nádvorie Čierneho orla. „Zastavíme sa pred obchodným domom, knižnicou a Múzeom Janka Kráľa. O dobrú náladu a pohostenie sa postaráme navzájom,“ konštatovala Dana Guráňová z mikulášskej radnice.

Fašiangy v okolí

V programe vystúpi Folklórny súbor Zemplín z partnerského mesta Michalovce, folklórne súbory a skupiny z Liptova, kluby seniorov či žiaci Základnej školy Čsl. brigády. Fašiangové oslavy pokračujú o deň neskôr v mestských častiach Bodice, Iľanovo, Liptovská Ondrašová a na ďalší víkend 25. februára v Palúdzke a Ploštíne.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM