Tomáš Batiz Správy

Festival Bambifest v Mikuláši: Poznáme mená výhercov cyklistickej časti

Tradičný festival Bambifest sa aj tento rok organizuje v Liptovskom Mikuláši. Množstvo športovcov sa predstavili aj na úvodnej cyklistickej časti.

Ilustračný obrázok k článku Festival Bambifest v Mikuláši: Poznáme mená výhercov cyklistickej časti
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Festival Bambifest 2017 odštartoval cyklistickými pretekmi na Háji Nicovô. V hlavnej kategórie nad 30 rokov sa darilo domácemu pretekárovi, Ronaldovi Hricovi z Liptovského Mikuláš. „Som rád, že som na domácom kopci dokázal zájsť kvalitný čas a to, že sa mi podarilo vyhrať je plusom. V dobrej konkurencii som sa vybičoval do maxima a napokon som si zašiel aj svoj osobný rekord,“ skonštatoval Hric, ktorý vzápätí dodal: „V tréningoch na Háj zvyknem chodiť aj 4–5-krát za hodinu a pol, takže som na výkon a profil zvyknutý. Celkovo podalo veľa pretekárov výborné časy. Najmä prvá štvorica celkového poradia.“

„Do súťaží sa prihlásilo vo ôsmich kategóriách spolu 56 cyklistov,“ skonštatoval Ján Sokolský z vedenia mesta Liptovský Mikuláš.

Spomedzi detí do 7 rokov zvíťazil Alex Antol, do 9 rokov Matej Fillo, do 12 rokov Dominik Fillo a do 15 rokov bol najlepší Samuel Tuka. Medzi pretekármi do 18 rokov dominoval Randy Hric, do 30 rokov bol najlepší Roland Hric a v kategórii nad 30 rokov vyhral Matej Jurčo. Spomedzi žien zvíťazila Michaela Jurčová.

Bambifest je festival dobrovoľníckej práce s deťmi a mládežou. V Liptovskom Mikuláši bude prebiehať od 4. – 11. júna celkovo šiestimi podujatiami.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM