Marcel Páleš Futbal

Finále Slovenského pohára žien: V Okoličnom si zahrajú Nové Zámky proti Slovanu

Mená klubov, ktoré proti sebe nastúpia vo finále Slovenského pohára žien, sú známe. Na trávniku v Okoličnom sa 1. mája o 11:00 stretnú FC Union Nové Zámky a ŠK Slovan Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Finále Slovenského pohára žien: V Okoličnom si zahrajú Nové Zámky proti Slovanu
Zdroj: Dnes24.sk

Hoci je ženský futbal v Liptovskom Mikuláši iba v plienkach, domáci klub MFK Tatran bude hostiť dva najlepšie ženské družstvá v tejto sezóne.

„Oslovili nás zástupcovia Slovenského futbalového zväzu, ktorý nám ponúkol organizáciu finálového zápasu Slovenského pohára žien. Súhlasili sme, nakoľko aj pri našom klube trénuje ženský tím, s ktorým máme svoj zámer,“ približuje výkonný riaditeľ MFK Tatran Martin Pohlod. „Očakávame, že nám to pritiahne do klubu nové dievčatá, najmä zo škôl v liptovskomi­kulášskom okrese,“ dodáva Martin Pohlod.

„Chceme takto podporiť ženský futbal v tomto regióne. V Európe si získava čoraz viac priaznivcov a som presvedčený, že podobný osud ho čaká aj na Slovensku,“ hovorí Ivan Georgiev, tajomník Komisie ženského futbalu.

Už v lete by chcelo vedenie MFK Tatran prihlásiť svoj ženský tím do 2. ligy. Na zápasoch by sa tak stretávali s dievčatami zo Bziny, Halíča či Hornej Nitry.

Foto: mfktatran

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM