Tomáš Batiz Šport

FOTO priamo z akcie: Ondrašovská horička s rekordom

Tradičný bežecký pretek Ondrašovská horička zožala úspech aj počas 33. ročníka. Historická najvyššia účasť, ktorá prsiahla 250 pretekárov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO priamo z akcie: Ondrašovská horička s rekordom
Foto: Tomáš Batiz

Príjemné, skoro letné počasie, sprevádzalo pretekárov počas 33. ročníka Ondrašovskej horičky, ktorá aj tento rok prilákala množstvo športovcov z celého Liptova, ale aj zahraničia. “Som nesmierne rád, že sa preteku zúčastnili aj bežci z Opavy, ktorí boli ocenení. Teší ma aj účasť, pretože ak sa nemýlim, tak bolo historicky najviac prihlásených pretekárov,” povedal Ľuboš Trizna, poslanec za mestskú časť Liptovská Ondrašová.

Suverénny úspech Šarkana

Na dlhej 10 kilometrovej trati triumfoval jasným spôsobom Branislav Šarkan z Kysuckého Nového Mesta, ktorý prišiel do cieľa s časom 33 minút a 40 sekúnd.

Víťazstvo Paulinyovej medzi ženami

Ženskú kategóriu jasne ovládla známa pretekárka z Martina Katarína Paulínyová, ktorá prišla do cieľa s časom 12 minút a 32 sekúnd. Na druhom mieste skončila domáca pretekárka Michaela Kucháriková. Tretie miesto putovalo pretekárke Dane Hanulovej z Liptovských Sliačov.

Smerčiaková tesne druhá

Na štarte medzi juniorkami sa objavila aj Aneta Smerčiaková, ktorá pretek nahradila tréningom. “Na začiatok sezóny si myslím, že to bol celkom dobrý pretek. Som rada, že sa mi podarilo uspieť na domácom prostredí. Dá sa povedať, že som to čiastočne brala aj ako tréning, pretože preteky dokážu najlepšie odzrkadliť moju prípravu,” zhodnotila Aneta Smerčiaková, bežkyňa na lyžiach, ktorá ďalej okomentovala svoje druhé miesto v Liptovskej bežeckej lige: “Je to super pocit. Škoda, že sa nezúčastňujem väčšiny pretekov v rámci Liptovskej bežeckej ligy, pretože počas niektorých podujatí som na sústredení v zahraničí.”

Účasť pretekárov chcú navýšiť

V dlhoročnej tradícii chcú organizátori pokračovať aj budúci rok. Na pretek chcú pozvať aj pretekárov zo zahraničia. “Do budúceho roka sa chystáme osloviť ďalšie partnerské mesta. Uvidíme, hádam sa nám aj týmto spôsobom podarí zvýšiť účasť, a tak trochu spraviť pretek medzinárodným,” dodal na záver Trizna z Liptovskej Ondrašovej.

FOTO: 33. ročník Ondrašovskej horičky
19
Galéria
Foto: Tomáš Batiz
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM