Slávka Kellová Rôzne

Frozen People opäť v Mikuláši

Spojenie mladých ľudí, ktorí sa vedia zabaviť nevšedným spôsobom. To sú Frozen People. 28. decembra opäť predstavia svoju kreativitu a jednotu. Začína sa pred Kultúrnym domom v Liptovskom Mikuláši o 13. hodine.

Prvýkrát sa Frozen People objavili v mikulášskych uliciach v koncom júla tohto roka. Vtedy sa akcie zúčastnila asi stovka účastníkov. Po nevšednom úspechu sa organizátori zhodli v tom, že zimná verzia by mohla byť tiež úspešná. Už teraz očakávajú viac ako 400 záujemcov o mrazivý zážitok.

Za prípravou podujatia stoja občianske združenie Kustom, Platforma LoveMyCITY, Pivnica Pub a Klub Mladých pri Dome kultúry v Liptovskom Mikuláši. Všetci sú zástupcovia mladej generácie spojenej s Mikulášom a preto sa organizácia nemohla udiať nikde inde ako práve v širokom centre mesta: „Už dávnejšie sme sledovali videá na youtube z legendárnych londýnskych flashmobov, dali sme hlavy dokopy a spojili sme sa pre zorganizovanie tejto myšlienky,“ hovorí Jozef Repasky, PR manažér občianskeho združenia Kustom.

Celá akcia je založená najmä na zábave vysvetľuje Jozef Repaský: „Prevažná väčšina mladých ľudí, ktorí sa zúčastnili podujatia v lete, sa prišla najmä zabaviť, alebo zo zvedavosti, vyskúšať čo to vlastne “frozen people” je.“ Princíp „zmrznutých ľudí“ je založený na dohode určitej skupiny ľudí, ktorí na znamenie zastanú v istej polohe na dobu asi 2–3 minút na verejnom priestranstve. Organizátori predbežne naplánovali päť zastávok. Na začiatku pešej zóny v smere od Čierneho orla, vo vnútri obchodného centra Stop Shop, pri fontáne na Námestí mieru, v hypermarkete Hypernova a na autobusovej stanici.

http://www.facebook.com/album.php?…

http://www.facebook.com/event.php?…

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM