Pavol Tomčík Futbal

Záchranárske práce sa vydarili: Mikuláš pokračuje v druhej lige!

Záchrana o päť minút dvanásť, ba dokonca možno ešte o čosi neskôr. Asi takto by sme mohli ohodnotiť záver sezóny v podaní klubu MFK Tatran Liptovský Mikuláš v druhej lige. Mikulášania sa zachránili až v poslednom možnom stretnutí, keď v súboji o všetko zdolali pred vlastným publikom Dolný Kubín.

Ilustračný obrázok k článku Záchranárske práce sa vydarili: Mikuláš pokračuje v druhej lige!
Foto: Michal Paška

Neuveriteľné zápletky priniesla futbalová Corgoň liga a druhá liga v tomto súťažnom ročníku. Paradoxne však na mysli nemáme súboje o titul, ale o záchranu. V našej najvyššej futbalovej súťaži sa v rámci 33. kola v priamom súboji o záchranu stretli Prešov a Trnava (0:1, pozn. autora) a v druhej lige to boli celky Liptovského Mikuláša a Dolného Kubína.

Magnet 33. kola si na futbalový štadión v Okoličnom prišlo naživo pozrieť neuveriteľných 1350 divákov, čo Mikuláš od čias pohárového stretnutia so Žilinou (5113 divákov, rok 2010) nepamätá. Do vedenia išli už v 9. minúte hostia z Oravy. Po osi Sani – Bakala – Brčák otvoril skóre posledný menovaný.

Odpoveď domácich nenechala na seba dlho čakať. O 11 minút neskôr sa s prispením hosťujúceho Jurkyho presadil hrdina duelu – Adam Morong. Tento hráč bol autorom i tretieho a zároveň posledného gólu stretnutia, keď v 58. minúte hlavou k pravej tyčke nedal šancu gólmanovi hostí Ivanovi Trabalíkovi.

V závere však mohli Liptákom ostať len oči pre plač. Päť minút pred záverečným hvizdom totiž trestuhodne z troch metrov netrafil prázdnu bránu domáci Fuják, pričom z následného protiútoku skončil pokus Saniho na tyčke. V momente, keď rozhodca Jozef Pavlík z Bratislavy naposledy fúkol do píšťalky sa v Okoličnom strhli oslavy, ako pri zisku titulu. Mikulášsky Tatran sa víťazstvom zachránil a druhú futbalovú ligu si na radosť fanúšikov zahrá i v ďalšej sezóne.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – MFK Dolný Kubín 2:1 (1:1) Góly: 20. a 58. Morong – 9. Brčák
ŽK: 37. Mizerák, 62. Trnovský, 69. Lišivka – 85. Bakala
Rozhodovali: Pavlík – Súkeníková, Cuninka
Divákov: 1350
Zostava MFK Tatran: Šavol – Kubena, Kucharčík, Mizerák, Latiak, Blaščík (1. Malec), Fuják (90. Revák), Lišivka, Balluch, Morong (80. Staš), Trnovský

Roman Vavrovič (tréner Liptovského Mikuláša): „Jednoznačne moje najväčšie víťazstvo v kariére. Tento zápas som si užíval pred ním, počas neho, ako i po ňom. Toto sú veci, pre ktoré by sa futbal mal robiť. Či sa hrá o prvé miesto alebo vypadnutie, tá kulisa bola skvelá. Podľa mňa to bolo veľmi dobré stretnutie, malo iskru aj náboj. Bolo to s víťazným koncom pre nás, o to viac to chutí.“

Foto: Michal Paška (mfktatran.sk)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM