Pavol Tomčík Futbal

Futbal: Mikulášania piaty duel bez prehry a poskočenie na 10. priečku!

Kto by to bol povedal. Mikulášski futbalisti odštartovali jarnú časť druhej futbalovej ligy sériou troch prehier v rade a v celom Liptove sa začalo nahlas hovoriť o tom, že MFK Tatran sa už zrejme z poslednej 12. pozície znamenajúcej baráž o udržanie druhej ligy nepozviecha. Opak je však pravdou.

Ilustračný obrázok k článku Futbal: Mikulášania piaty duel bez prehry a poskočenie na 10. priečku!
Zdroj: Dnes24.sk

Po prehrách doma s Prešovom (0:2), v Podbrezovej (0:1) a v Senci (1:2) sa v kádri trénera Vladimíra Goffu čosi zmenilo. Mužstvo sa z fackovaného panáka a outsidera stalo razom postrachom. „Goffovci“ 29. marca pred vlastným publikom zdolali vysokopostavený a favorizovaný Bardejov 2:1 a od tejto chvíle nepoznajú chuť prehry. Po Bardejove si to o týždeň neskôr odskákali Michalovce alebo inak ďalší ašpirant na postup do corgoň ligy. Mikulášania na Zemplíne vyhrali 1:0, keď o zisku troch bodov rozhodol v samom závere Hanzeľ.

Kusisko šťastia alebo jednoducho konečne ukážka toho, čo mladí chlapci z Liptova dokážu a je v ich silách? Liptovský Mikuláš – Šamorín 3:1. Po tretej výhre v rade sa už o náhode, či šťastí hovorilo čoraz menej a akosi tichšie. Mikulášania poskočili na predposlednú priečku a razom pohľad do tabuľky nebol pre funkcionárov a fanúšikov klubu nočnou morou. Dôležitým faktorom bolo zotrvať v nastúpenom trende. To sa aj podarilo. Liptáci uhrali na horúcej pôde v Šali cennú remízu 0:0.

Piaty diel skladačky menom „bez prehry“ prišiel ostatnú sobotu. Takmer štyri stovky divákov sa na štadióne v Okoličnom prizerali tomu, ako ich miláčikovia porazili Dubnicu nad Váhom 1:0. Päť stretnutí a 13 z 15 možných získaných bodov. To je vizitka Liptovského Mikuláša, ktorou sa treba právom pýšiť. Čerešničkou po nedeli je tiež posun na desiatu pozíciu v tabuľke. Čierny Peter je tak razom v rukách Pohronia a v „suchu“ nie je ani Šaľa. Ale pozor. Náskok Liptákov pred týmito súpermi je len jeden, resp. dva body. Záver ligy bude ešte poriadne horúci, no práve pre takéto momenty je futbal vo svete fenoménom číslo jedna.

Čo čaká „namočených“ najbližšie

Šamorín (9.) – Podbrezová (1.)
R. Sobota (6.) – L. Mikuláš (10.)
Šaľa (11.) – Prešov (2.)
Pohronie (12.) – Dubnica (8.)

Ilustračné foto: Radosť MFK Tatran (foto: mfkzemplin.sk)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM