Pavol Tomčík Futbal

Futbal: Mikulášania po dvoch kolách s nulou na svojom konte

Druhá najvyššia futbalová súťaž na Slovensku - DOXXbet liga dnes pokračovala stretnutiami druhého kola. V skupine Východ sa na svojom trávniku predstavil aj Liptovský Mikuláš.

Ilustračný obrázok k článku Futbal: Mikulášania po dvoch kolách s nulou na svojom konte
Foto: Michal Paška

Pekná návšteva (372 divákov) na futbalovom štadióne v Okoličnom však po stretnutí s tímom Trebišova neodchádzala spokojná. Domáci favorit totiž zaváhal a po minulotýždňovej prehre v Michalovciach (0:1) pridal aj druhú prehru v rade.

Slavoj išiel do vedenia v 30. minúte, keď nariadený pokutový kop premenil Olah. Penalta sa kopala aj v úplnom závere prvého dejstva, na polčasových 1:1 vyrovnal Kurák. Rozhodujúci moment sa odohral tri minúty pred závereným hvizdom rozhodcu Špačeka. Dovtedy výborne hrajúci Lišivka si nešťastne vsietil vlastný gól a hostia sa mohli radovať z tesnej výhry 2:1.

Aspoň bod mohol domáci MFK Tatran zachrániť v samom závere stretnutia, Kucharčík a Moravčík však opečiatkovali len konštrukcie brány hosťujúceho gólmana Sudimáka. Po dvoch kolách tak na konte Liptovského Mikuláša svieti nula. Zverenci Karola Praženicu sa budúcu sobotu predstavia na pôde Košíc, ich súperom bude miestne béčko fortunaligové­ho MFK.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – Slavoj Trebišov 1:2 (1:1)
Góly: 45. Kurák (z pok. kopu) – 30. M. Olah (z pok. kopu), 87. Lišivka (vlastný)
Žlté karty: 29. Papaj, 52. Pastva, 68. Lišivka – 33. T. Tomko, 45. Dragula, 65. J. Capko
Rozhodovali: Špaček – Borsányi, Barenčík
Divákov: 372
Zostava MFK Tatran: Macík – Kucharčík, Papaj, Jánošík (79. Mózer), Mizerák (73. Chomistek), Válovčan, Kostúrik, Staš (46. Moravčík), Lišivka, Pastva, Kurák

Karol Praženica (tréner Liptovského Mikuláša): „Mojim chlapcom nemôžem uprieť snahu, bojovali sme, snažili sme sa, ale nebolo nám to nič platné. Prehrali sme, tieto body nám budú určite chýbať a preto ich musíme získať na trávniku nejakého iného súpera.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM