Slávka Kellová Futbal

Futbalisti vybehli na trávnik: Klub dáva dokopy nové posily

Futbalisti druholigového celku MFK Tatran Liptovský Mikuláš dnes po prvýkrát vybehli na pomocnú hraciu plochu štadióna v Okoličnom. Po zhruba dvojtýždňovej pauze začína opäť tvrdý dril, letná príprava, tréningy, posilňovňa a najmä prípravné zápasy.

Hlavný tréner A mužstva Peter Kurek má hlavu v smútku najmä kvôli zlým správam, ktoré prišli od dvojice skúsených hráčov, kapitána Richarda Šupeja a kanoniera Petra Tomka, ktorí sa ešte stále nemôžu zapojiť do tréningového procesu. Richarda Šupeja ešte totiž stále trápi natrhnutý lýtkový sval. Ich zranenia si pýtajú ešte minimálne trojtýždňový oddych, čo je značná časť letnej prípravy.

Niektoré príchody a odchody hráčov sú naďalej zahalené rúškom tajomstva. Isté však je, že v klube už nepôsobí gólman Ján Ďurčo, ktorý sa vrátil do materského klubu Dukla Banská Bystrica. S Tatranom už istý čas nie je ani Tomáš Virgala, srbský legionár Darko Boškovič, do Čiech sa vracia Ondřej Padera a naspäť do Prievidze si to namieril aj kmeňový hráč tohto klubu Vladimír Šlosár. Šesticu odídencov dopĺňa aj šikovný kanonier Martin Labaška. Jeho ďalšie kroky budú zrejme viesť do zahraničia.

Naopak, medzi novými posilami prišli krajný záložník Peter Ďungel zo Žiliny a Martin Kubena, ktorý je podľa slov manažmentu tvrdý a agresívny, no najmä kvalitný stopér. Z domáceho dorastu prichádza gólman Matúš Macík a s ním aj ďalšia štvorica mladých nádejí klubu zo stredného Liptova. Nevyriešená ešte stále ostáva prítomnosť Michala Janeca. Ten sa nateraz zapojil do letnej prípravy svojho klubu MŠK Žilina, avšak je tu prísľub, že v prípade nezáujmu slovenského majstra príde Michal opäť na hosťovanie do Mikuláša.

Klub sa aj naďalej obhliada po ďalších posilách. Podľa lodivoda Petra Kureka chcú určite vystužiť ešte niekoľko postov. V procese hľadania je vhodný krajný obranca, stredný záložník a záujem je minimálne o jedného krajného záložníka a jedného útočníka. Po zranení Petra Tomka a odchode Martina Labašku je práve útok značne oslabený.

Pali Tomčík foto: autor

MFK_prvy trening
14
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM