Tomáš Batiz Futbal

Futbalová jarná časť na Liptove začína: Pripravili sme pre vás analýzy, ale aj kompletný rozpis zápasov!

Prvé jarné kolo futbalových súťaží na Liptove sa nezadržateľne blíži. V našej redakcii sme pre vás pripravili kompletný rozpis zápasov 14. kola mikulášskych zástupcov, ako aj analýzy niektorých stretnutí.

Ilustračný obrázok k článku Futbalová jarná časť na Liptove začína: Pripravili sme pre vás analýzy, ale aj kompletný rozpis zápasov!
Zdroj: Dnes24.sk

Liptovské súťaže nám už v prvom jarnom kole ponúkajú zaujímavé zápasy, v ktorých si väčšina futbalových fanúšikov príde na svoje. Vybrali sme pre vás najzaujímavejšie stretnutia, ktoré si bližšie priblížime.

TJ Havran Ľubochňa – TJ Družba Smrečany – Žiar

27. marca o 10:30, futbalové ihrisko v Ľubochni

Zápas dvoch tímov v 1. triede Liptovského futbalového zväzu, ktoré bojujú o záchranu v najvyššej okresnej súťaži na Liptove. Domáca Ľubochňa nevstúpila do sezóny tým najlepším spôsobom, čo sa odrazilo aj na priebežnej poslednej priečke v tabuľke. Ružomberčania naopak v závere jesennej časti dokázali bodovať v zápasoch s poprednými tímami v tabuľke. Hosťujúce Smrečany – Žiar sa v doterajšom priebehu súťaže trápia. Uvidíme, či tím na čele s útočníkom Jozefom Oškom dokáže v 14. kole na ihrisku súpera aspoň bodovať.

Záver: Smrečany – Žiar sa v posledných zápasoch strelecky trápia, ale na ihrisku posledného tímu tabuľky by bod uhrať mali. Na druhej strane domáca Ľubochňa chytila v závere jesennej časti druhý dych, ktorý jej v tomto zápase môže vyrázne pomôcť. TIP Redakcie 1:1

TJ ŠTART Liptovský Ján – OŠK Likavka

27. marca o 15:00, futbalové ihrisko v Liptovskom Jáne

Ďalším zaujímavým zápasom v 1. triede LFZ je stretnutie dvoch vyrovnaných tímov, ktoré už pravidelne bojujú o popredné miesta v tabuľke. Jánčania zakončili jesennú časť v dobrej forme, keď v posledných troch zápasoch naplno bodovali, navyše súperom nadelili až 12 gólov. Na druhej strane hosťujúci Likavčania sa s jesennou časťou nerozlúčili najlepšie. Remíza 0:0 s predposlednou Východnou a domáca prehra s Liptovskými Sliačmi posunula Likavku na priebežné 6. miesto.

Záver: Domáci Liptovský Ján sa s jesennou časťou rozlúčil s dobrou formou. Likavčanom sa na ihriskách súperov v posledných stretnutiach moc nedarilo, čo podľa všetkého rozhodne tento zápas. TIP redakcie: 3:1

TJ Sokol Komjatná – TJ Liptov Vavrišovo

27. marca o 15:00, futbalové ihrisko v Komjatnej

Zaujímavý boj o postup do najvyššej súťaže v liptovskom okrese nám ponúkne v druhej polovici sezóny 2. trieda LFZ, kde aktuálne bojuje o postup až prvých šesť tímov. Lídra z Komjatnej už v prvom zápase čaká náročný boj, v ktorom privíta tabuľkového suseda z Vavrišova. Veľkým otáznikom v tomto zápase bude káder domáceho tímu, ktorý pravdepodobne prešiel počas zimnej prestávky viacerými zmenami. Hosťujúce Vavrišovo už dlhodobo sníva o postupe do najvyššej súťaže, ku ktorému sa môže priblížiť práve výhrou na ihrisku lídra súťaže.

Záver: Súboj dvoch tímov, ktoré chcú zabojovať o postup do vyššej súťaže. V tomto súboji sa prikláňame ku Komjatnej, ktorá by mal zúžitkovať výhodu domáceho prostredia. TIP redakcie: 2:1

ŠK Demänová – OŠK Bešeňová

27. marca o 10:30, futbalové ihrisko v Demänovej

Veľkým futbalovým ťahúňom 14. kola bude stretnutie dvoch tímov z Liptova. Už v 1. kole diváci mali možnosť vidieť napínavé stretnutie, v ktorom rozhodca udelil dve červený karty a nariadil dva pokutové kopy. Postavenie v tabuľke len potvrdzuje vyrovnanosť týchto dvoch tímov. (Demänová 8. miesto – Bešeňová 9. miesto)

Záver: V tomto stretnutí je ťažké určiť favorita. Demänová v sezóne už viackrát potvrdila, že dokáže vyhrať s poprednými tímy v tabuľke, ale na druhej strane zaváhať s poslednými tímami. Otázne sú aj štarty viacerých demänovských opôr, ktoré trápia zranenia. Bešeňová prvý zápas zvládla lepšie, keď vyhrala prekvapivo vysoko 4:0. Ďalším rozhodujúcim faktorom môže byť aj nominovanie 20-ročného rozhodcu Gregoreca, ktorý to na demänovskej horúcej pôde nebude mať vôbec ľahké. TIP radakcie: 2:2

FC 34 Palúdzka – ŠK Olympia Bobrov

27. marca o 15:00, futbalové ihrisko v Palúdzke

Záverečná analýza bude patriť ďalšiemu mikulášskemu zástupcovi v 5. lige. Palúdzka zakončila jesennú časť tým najlepším spôsobom, keď v domácom prostredí zdolali lídra z Chlebníc 2:0. Bobrovčania však predvádzajú v doterajšom priebehu súťaže stabilné dobré výkony, ktoré im zabezpečili priebežné 5. miesto. Prvý zápas týchto dvoch tímov bol v jasnej réžii domaćeho Bobrova, ktorý zdolal Palúdzku vysoko 4:1.

Záver: Palúdzka v doterajšom priebehu súťaže hrá veľmi nevyspitateľne. Dokázala vyhrať s lídrom tabuľky, ale aj stratiť body s predposlednou Dúbravou. Hosťujúci Bobrov podáva stabilné výkony aj na ihriskách súperov. V tomto zápase očakávame vyrovnaný súboj a spravodlivú deľbu bodov. TIP redakcie 2:2

Kompletný rozpis liptovských tímov v 14. kole:

IV.LIGA SKUPINA SEVER

14. kolo – 26. 03. 2016 o 15:00

  • Černová – Závažná Poruba

V.LIGA SKUPINA B

14. kolo – 26. 03. 2016 o 15:00

  • Demänová – Bešeňová (začiatok: 10:30)
  • Švošov – Martin
  • Žabokreky – Dúbrava
  • Pribylina – Nižná
  • Palúdzka – Bobrov

I. Trieda LFZ

14. kolo – 27. 03. 2016 o 15:00

  • Ľubochňa – Smrečany – Žiar (začiatok: 10:30)
  • Východná – Liptovské Sliače
  • Liptovská Kokava – Ľubeľa
  • Ludrová – Hubová
  • Jamník – Bobrovec
  • Liptovský Ján – Likavka
  • Kvačany – Lisková

II. Trieda LFZ

14. kolo – 27. 03. 2016 o 15:00

  • Beňadiková – Partizánska Ľupča
  • Iľanovo – Liptovské Revúce
  • Komjatná – Vavrišovo
  • Svätý KRíž – Hrboltová
  • Liptovská Lužná – Podtúreň
  • Liptovská Teplá – Prosiek
  • Štiavnička – Lúčky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM