Tomáš Batiz Futbal

Futbalová pozvánka na víkend: Ľubeľa v derby zápase privíta Dúbravu

Najvyššia súťaž na Liptove sa pomaly blíži k naplneniu jesennej časti sezóny. Pozrite si zápasy, ktoré nás čakajú v najvyššej liptovskej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Futbalová pozvánka na víkend: Ľubeľa v derby zápase privíta Dúbravu
Zdroj: TASR

V 11. kole sa môžu diváci tešiť na najväčšie derby, Ľubeľa na domácom trávniku hostí susedov z Dúbravy. Kompletná pozvánka 11. kola I. triedy v našom okrese.

OŠK RENOP LIPTOVSKÁ TEPLÁ vs ŠK BOBROVEC

V 11. kole na seba narazia dvaja tabuľkový susedia. Šiesta Liptovská Teplá privíta na svojom ihrisku v šesťbodovom zápase siedmi Bobrovec. Inak povedané najviac gólov strieľajúci tím sa postaví proti štvrtej najlepšej defenzíve. Stroj na góly však sa v minulom kole hráčom z Teplej akosi zasekol, pretože v zápase so Švošovom nedokázali streliť ani jeden jediný gól, čo sa im stalo vôbec prvý raz od zápasu s Liptovskou Lúžnou, ktorý sa konal ešte 26.10.2014 v II. najvyššej súťaži v okrese. To znamená, že v tejto dlhočiznej sérii hráči Teplej dokázali až v 47 súťažných zápasoch po sebe vždy minimálne raz skórovať. Bobrovec stále drží krok s tými najlepšími a na tretie miesto, rovnako ako Teplá, stráca len tri body. Preto bude tento zápas pre obidva tímy veľmi dôležitý. Očakávam však, že domáci budú chcieť využiť silu svojho štadióna a Bobrovcu nedajú najmenšiu šancu na úspech. Zrodí sa ich víťazstvo 4:2.

OŠK LIKAVKA vs TJ POĽANA HUBOVÁ

V zápase, v ktorom pôjde takisto o veľmi veľa pricestuje Hubová na štadión do Likavky. Domáci hráči v poslednom kole remizovali v Bobrovci 1:1 a aj preto na svojho protivníka strácajú až päť bodov. Za to Hubová si stále drží skvelú sériu siedmych zápasov bez prehry a práve vďaka tomu sa prekvapivo vyšvihla až na druhé miesto. V predošlom ročníku mali v zápasoch týchto dvoch tímov navrch hostia z Hubovej, ktorí doma vyhrala 4:1 a von remizovali 1:1. Pre Likavku je v tomto ročníku zatiaľ typické, že v domácom prostredí nestrieľa veľa gólov, no boduje. Len v jednom prípade strelili svojmu súperovi viac ako dva góly a to Smrečanom pri výhre 3:1. Dá sa predpokladať, že ani v tomto stretnutí sa diváci nemôžu tešiť na ofenzívne predstavenie. Motivácia domácich vrátiť hosťom prehru z minulej sezóny a prerušiť ich terajšiu sériu bude veľká a po dráme si pripíšu tri body, vďaka ktorým sa priblížia svojmu súperovi. Výsledok zápasu 2:1.

OŠK LUDROVÁ vs OŠK LISKOVÁ

V zápase dvoch trápiacich sa mužstiev z druhej polovice tabuľky pricestuje Lisková na zápas do Ludrovej. V poslednom kole nezvládla Lisková domáce kľúčové stretnutie s Jánom a po výsledku 0:3 museli nie len hráči či vedenie tímu ale aj fanúšikovia mať hlavy v smútku a hneve. Ďalšiu možnosť na napravenie pošramotenej reputácie budú mať tentoraz v Ludrovej, kde ich však nečaká žiadne milé privítanie. Rovnako ako hostia, tak aj domáci potrebujú body ako soľ a hlavne preto ich určite nebudú chcieť na domácom trávniku stratiť. Avšak tak ako Lisková aj Ludrová sa nachádza v kríze, preto toto stretnutie môže dopadnúť akokoľvek. Viac však verím domácim, ktorí si nepripúšťajú už žiadne ďalšie zaváhanie a v kŕči hrajúcu Liskovú doma porazia rozdielom triedy.

TJ ŠTART LIPTOVSKÝ JÁN vs OŠK ŠVOŠOV

V Liptovskom Jáne sa stretnú dva tímy z opačných pólov tabuľky. Stále posledný Liptovský Ján privíta na svojom ihrisku štvrtý tím Švošov. Zlepšujúce výkony potvrdili domáci v poslednom kole, v ktorom zdolali Liskovú na jej trávniku 3:0 vďaka čomu sa jej priblíži už len na rozdiel jediného bodu. Švošovčania naposledy porazili doma prekvapivo na nulu Liptovskú Teplú a po výsledku 4:0 si pripísali do tabuľky ďalšie tri body. Nepochybne sa Liptovský Ján od zápasu k zápasu zlepšuje, no nemyslím si, že Švošov je jedno z tých mužstiev, ktoré v ich momentálnej forme a rozpoložení môžu zdolať. Predpokladám, že domáci sa budú snažiť pozorne brániť a vyrážať do rýchlych protiútokov. Hostia, však majú viac skúsenosti aj vďaka účinkovaniu v V. ligy. Myslím si, že po vyrovnanom prvom polčase rozhodnú o svojom víťazstve hostia v tom druhom a nabudený Liptovský Ján zdolajú.

TJ DRUŽSTEVNÍK LIPTOVSKÁ KOKAVA vs ŠK DEMÄNOVÁ

Súboj, ktorý má už pred svojim začiatkom jasného favorita v podobe domácich. Tí sa nachádzajú na špici tabuľky s trojbodovým náskokom na druhú Hubovú a až sedembodovým na tretiu Dúbravu. Naopak hráči Demänovej sú doposiaľ len s ôsmimi bodmi na dvanástom mieste. Karty sú teda rozdané jasne. Ak Hubová zaváha v Likavke, Dúbrava nebude ani tentoraz naplno bodovať a Demänová nepríde so žiadnym esom v rukáve, domáci zvíťazia a môžu si tak na čele vytvoriť už celkom slušný náskok. Vidina možnosti zimovať na prvom mieste a v pohodovej atmosfére sa hráčom Kokavy pozdáva a po víťazstve v Dúbrave na to spĺňajú všetky parametre. Tento zápas jednoznačne ovládnu a potešia svojich priaznivcov.

TJ PRIBYLINA vs TJ DRUŽBA SMREČANY – ŽIAR

Ďalšie stretnutie dvoch tabuľkových susedov tentoraz z druhej časti tabuľky sa odohrá v Pribyline, kde domáci nachádzajú sa na desiatom mieste privítajú hostí zo Smrečian, ktorí sú momentálne o len vďaka horšiemu skóre na mieste jedenástom. Obidva celky svoje posledné zápasy vyhrali Pribylina v Demänovej jasne 5:0 a Smrečany doma dvomi gólmi z prvého polčasu nad Ludrovou 2:1. Naposledy si tieto mužstvá zmerali svoje sily v súťažnom zápase v sezóne 2014/2015 pri postupe Pribyliny do V. ligy. V týchto zápasoch boli spokojnejší domáci po výhre 3:1 doma a remíze 1:1 vonku. V dueli, ktorý nemá favorita padnú góly na oboch stranách. Skúsil by som menšie prekvapenie na úkor Pribyliny, ktorá by mohla zaváhať a pustiť Smrečany v tabuľke pred seba.

TJ PARTIZÁN ĽUBEĽA vs ŠK AGRO BANÍK DÚBRAVA

Na začiatku novej sezóny sa mnohí priaznivci futbalu potešili viacerým skutočnostiam, ktoré vznikli po vypadnutí až štvorice liptovských mužstiev z V. ligy. Jednou z nich bola skutočnosť, že v zrejme najväčšom šlágri I. triedy na seba narazia hráči Ľubele a Dúbravy. Predsezónny žreb rozhodol o tom, že toto stretnutie uvidíme až teraz v 11. kole. Tak ako to býva zvykom, že derby zápasy nemávajú a nepoznajú favorita bude tomu tak aj teraz. Bude to duel plný emócií, chuti za každú cenu zvíťaziť, vydať zo seba maximum a vybičovanej atmosféry, ktorú vytvoria nie len domáci ale aj hosťujúci fanúšikovia, ktorí to majú do Ľubele na skok. Je to zápas, ktorý budú sledovať všetky oči futbalových fajnšmekrov na Liptove. Ťažko tipovať víťaza či priebeh zápasu. Určite to však nebude duel, v ktorom by dominovali defenzívy a jedno či druhé mužstvo by zaparkovalo autobus pred svojou bránou. Gólovo sa presadia obidvaja a nech akokoľvek premýšľam vychádza mi to na remízový rezultát.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM