Tomáš Batiz Futbal

Futbalová pozvánka na víkend: Pozor na zmeny v hracom čase!

Liptovský Ján a Demänová potrebujú nutne bodovať, podarí sa im zvládnuť náročné zápasy, ktoré na nich čakajú? Kompletná pozvánka 5.kola I. triedy v našom okrese.

Ilustračný obrázok k článku Futbalová pozvánka na víkend: Pozor na zmeny v hracom čase!
Foto: Tomáš Batiz

Zápasy Liptovského futbalového zväzu ponúknu aj vo svojom sezónnom piatom pokračovaní zaujímavé športové vystúpenia. Fanúšikovia futbalu si vo svojom kalendári musia poznačiť zmenu, pretože Športovo technická komisia Liptovského futbalového zväzu zmenila začiatky zápasov na 10:30.

  • OŠK ŠVOŠOV vs ŠK AGRO BANÍK DÚBRAVA

V predošlej sezóne si to tieto dve mužstvá rozdali v dvoch súbojoch v V. lige, kde sa zrodili dva rovnaké výsledky, keď vždy uspel domáci tím výsledkom 3:1. Tento krát sa stretnú v dueli najvyššej okresnej súťaže. Dúbrava zatiaľ jasne a presvedčivo kráča jesennou časťou, s dvanástimi bodmi, štyrmi víťazstvami a skóre 12:4 kraľuje tabuľke. Švošovu patrí momentálne 5.priečka, so šiestimi bodmi, dvomi víťazstvami a dvomi prehrami a skóre 5:4.

Využijú domáce prostredie?

Lepšia forma je určite na strane hostí, ktorí pricestujú do Švošova dobre naladení po výhre 2:1 nad Liptovským Jánom. Švošov by naopak chcel doma odčiniť prehru z Liskovej. Očakávam vyrovnaný priebeh a staré známe z minulej sezóny „Môj dom, môj hrad“ bude platiť aj v tejto a Dúbrava si pripíše prvú prehru sezóny.

  • ŠK BOBROVEC vs OŠK LISKOVÁ

Ďalší zaujímavý zápas sa odohrá na ihrisku v Bobrovci, kde pricestuje Lisková, ktorá v poslednom kole porazila doma silný Švošov. Obidve mužstvá v doterajšom priebehu sezóny strelili štyri góly, no Lisková má o dva body viac ako Bobrovec. Na mladé mužstvo domácich čaká teda veľmi náročný a skúsený protivník. Dá sa predpokladať, že z gólov sa budú tešiť obidve mužstvá. Výhoda domáceho prostredia by však mohla pomôcť Bobrovcu, no Lisková si bude chcieť odniesť minimálne bod.

  • TJ POĽANA HUBOVÁ vs TJ DRUŽBA SMREČANY – ŽIAR

Duel, ktorý nepozná favorita sa odohrá v nedeľu doobeda na ihrisku v Hubovej, kde zavítajú Smrečany, mužstvo, ktoré sa chce v tejto sezóne určite pohybovať v pokojnejších vodách tabuľky a nebojovať o zotrvanie v okresnej futbalovej smotánke. V minulej sezóne však v obidvoch prípadoch Hubovej podľahli doma 1:2 a von 4:1.

Zvučné mená útočníkov

Góly padnú do oboch sietí aj tentoraz, keďže sa v tímoch nachádzajú kanonieri akými sú Jakub Koreň či na strane druhej Jozef Oško. Stretnú sa teda tímy, ktoré radi hrajú s loptou a vedia si vytvárať gólové príležitosti. Predpokladám, že Smrečanci sa budú chcieť Hubovej revanšovať za prehry z minulej sezóny a minimálne bod si domov odvezú.

  • TJ PARTIZÁN ĽUBEĽA vs ŠK DEMÄNOVÁ

Hráči Ľubele odštartovali novú sezónu naozaj vo veľkom štýle a vo vynikajúcej forme. V štyroch zápasoch ešte neprehrali a spoločne s Liptovskou Kokavou majú na konte desať bodov. Naopak Demänovej patrí predposledné miesto s jedným bodom a statusom len dvoch strelených gólov. Pohoda je určite na strane domácich, ktorí budú chcieť naplno využiť svoje ihrisko, na ktorom sa mnohým mužstvám hrá veľmi ťažko. Tento fakt sa zrejme nepodarí prekonať ani hráčom Demänovej, ktorí sa opäť ani v tomto dueli neodlepia z dna tabuľky. Ľubeľa bude pokračovať v nastolenom trende a zvíťazí.

  • OŠK LIKAVKA vs TJ DRUŽSTEVNÍK LIPTOVSKÁ KOKAVA

V Likavke čaká na divákov stretnutie dvoch ambicióznych mužstiev. Liptovská Kokava tak ako v minulej sezóne aj teraz, predvádza kvalitné výkony a vyzerá to tak, že sa plánuje pevne udomácniť v najvyššej okresnej súťaži. V predošlej sezóne v zápasoch týchto dvoch tímov videli fanúšikovia len jeden strelený gól.

Osvedčená defenzíva?

Dá sa teda predpokladať, že ani v tomto stretnutí ich veľa neuvidíme a defenzíva bude vyčnievať nad ofenzívou. Likavka bude chcieť odčiniť prehru z posledného kola s Pribylinou, no proti hosťom, ktorí však pricestujú bez vykarovaného Richarda Martina Tekeľa, to budú mať veľmi náročné. Skúsený tréner hostí Jaroslav Pozor určite svojim hráčom naordinuje taktiku, ktorá im zaručí minimálne bod.

  • OŠK RENOP LIPTOVSKÁ TEPLÁ vs TJ PRIBYLINA

Súboj dvoch nováčikov najvyššej súťaže a aj tabuľkových susedov sa odohrá na trávniku v Liptovskej Teplej. Hráči domácich od úvodu sezóny podávajú kvalitné výkony, po dvoch nešťastných prehrách o jeden gól, konečne v poslednom kole prišlo víťazstvo na ihrisku silnej Ludrovej. Pribylina si rovnako svoje prvé víťazstvo pripísala až v minulom kole, keď doma porazila Likavku. V eufórii z postupu do najvyššej okresnej súťaže sú určite domáci hráči a ich búrlivé prostredie môže rozhodnúť o tom, že si v tomto stretnutí pripíšu na svoje konto ďalšie tri body. Do streleckej listiny sa zapíše Miroslav Bobek.

  • TJ ŠTART LIPTOVSKÝ JÁN vs OŠK LUDROVÁ

Najhorší štart do sezóny zaznamenáva určite Liptovský Ján, ktorý v predošlej sezóne skončil na druhom mieste za postupujúcimi Liptovskými Sliačmi. Doteraz si však v troch zápasoch nepripísal ani bod a preto sa nachádza na poslednom mieste tabuľky. Na divákov aj preto čaká emóciami nabité stretnutie, ktoré je medzi týmito tímami už akousi tradíciou, veď štatistika z predošlej sezóny dva zápasy, dvanásť ŽK, jedna ČK a skóre 5:5 hovorí za všetko.

Ustrážia domáci Láclavíka?

Ludrová si v doterajšom priebehu pripísala na svoje konto šesť bodov za dve víťazstvá a dve prehry. V obidvoch vyhratých zápasoch sa gólovo presadil ich najväčší klenot Miroslav Laclavík, naopak v zápasoch, ktoré prehrali strelecky mlčal. Je teda jasné na koho by si mali domáci dávať najväčší pozor, ak sa im podarí ustrážiť tohto skúseného kanoniera, mohlo by sa im podariť stretnutie vyhrať. Liptovský Ján, jednoducho už vyhrať musí aby sa v tomto klube ešte viac nenaštrbila kríza, ktorú momentálne prežívajú.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM