Tomáš Batiz Futbal

Futbalová pozvánka na víkend: Udrží si Dúbrava domácu neporaziteľnosť?

Nedeľa prinesie na Liptove pokračovanie najvyššej futbalovej súťaže. Najzaujímavejší zápas z pohľadu tabuľky očakávame v Dúbrave, kde sa druhýkrát po sebe vonku v šlágri kola predstaví Ludrová. Kompletná pozvánka 6.kola I. triedy v našom okrese.

Nedeľa v Liptovskom Mikuláši bude mimoriadne športovo bohatá. Okrem očakávaného prvého domáceho hokejového zápasu v extralige, budú na Liptove pokračovať aj futbalové súťaže. Pozrite si kompletnú analýzu I. triedy LFZ.

  • OŠK ŠVOŠOV vs ŠK BOBROVEC

OŠK Švošov sa druhýkrát po sebe predstaví na domácom trávniku, kde pricestuje tím z Bobrovca. Domácich určite nakopla výhra z posledného kola proti silnej Dúbrave v pomere 5:2. Hostia však cestujú do Švošova taktiež pozitívne naladení po vysokom a prekvapivom víťazstve nad Liskovou 7:1. Mužstvá v tabuľke po piatich odohratých kolách delia len dva body a tri miesta, keďže Švošov je na piatom resp. Bobrovec ôsmom mieste. Viac skúseností z ťažkých zápasov je určite na strane domácich a tento fakt zohrá veľkú úlohu aj v tomto súboji. Ďalšiu výhru si na svoj účet pripíše Švošov. V náročnom zápase sa však gólovo budú radovať obidve mužstvá.

  • OŠK LISKOVÁ vs TJ POĽANA HUBOVÁ

Domáci tím Lisková určite zatiaľ zaostáva za predsezónnymi predsavzatiami, keďže sa nachádza so šiestimi bodmi na dvanástom mieste tabuľky, naopak Hubová je na tom o čosi lepšie, keď okupuje šiestu pozíciu. Obidve mužstvá však delia len tri body. Lisková v predošlom kole musela prehltnúť veľmi horkú pilulku na trávniku Bobrovca odkiaľ si domov odniesla až sedem gólov a trpkú prehru 1:7.

Napravia hanebnú prehru?

Hubová doma zdolala Smrečany 3:2 a určite je v lepšej pohode. Domáci v tomto ročníku však zbierajú body zatiaľ len na domácom ihrisku, určite sa budú chcieť divákom revanšovať za hanebnú prehru a pripíšu si do tabuľky tri body, pričom Hubovej na cestu pribalia aj viacero pekných gólov.

  • **TJ DRUŽBA SMREČANY – ŽIAR vs TJ PARTIZÁN ĽUBEĽA **

Obidve mužstvá v poslednom kole prehrali a zhodne inkasovali tri góly, Ľubeľa doma od Demänovej a Smrečany v Hubovej, o motiváciu je v tomto zápase teda určite postarané. Výhodu v tomto stretnutí budú mať Smrečany, keďže sa predstavia na vlastnom ihrisku pred svojimi fanúšikmi. Výsledok bude závisieť od toho, ako spoluhráčom pomôžu a v bráne sa predstavia obaja brankári na jednej strane Miroslav Števko a na strane druhej nová akvizícia Ľubele Tomáš Hvostík. V tomto stretnutí veľa gólov neuvidíme a pokojne sa môže zrodiť nerozhodný výsledok, no ak by som si mal vybrať víťaza boli by to Smrečany.

  • ŠK DEMÄNOVÁ vs OŠK LIKAVKA

Na ihrisku v Demänovej sa predstavia dva tímy, ktoré v minulom kole dokázali poraziť dovtedy neporazené mužstvá, Demänová zdolala Ľubeľu a Likavka silnú Liptovskú Kokavu. Tímy v tabuľke delí päť bodov a rovnako päť miest. Demänová je stále predposledná a Likavke patrí siedme miesto. Demänová v prebiehajúcom ročníku ešte nezískala ani jeden bod na domácom trávniku, tento fakt budú chcieť jej hráč napraviť a preto si myslím, že tento súboj zvládnu a získajú ďalšie tri body. Gólovo by sa mohol presadiť mladík Martin Pastva.

  • TJ DRUŽSTEVNÍK LIPTOVSKÁ KOKAVA vs OŠK RENOP LIPTOVSKÁ TEPLÁ

Na nováčika súťaže v šiestom kole čaká veľmi náročná prekážka, nakoľko sa predstaví na ihrisku Liptovskej Kokavy. Obidve mužstvá v predošlom kole prehrali svoje zápasy, Liptovská Teplá doma s Pribylinou a Kokava na ihrisku Likavky. Predpokladám, že hostia budú opäť ťahať za kratší koniec a podľahnú ďalšiemu súperovi z Horného Liptova. Zápas sa rozhodne už v prvom polčase, v ktorom domáci vybehnú na svojho súpera a presadia sa minimálne trikrát a rozhodnú tak o svojom triumfe.

  • TJ PRIBYLINA vs TJ ŠTART LIPTOVSKÝ JÁN

Súboj dvoch tímov z konca tabuľky čaká na fanúšikov v Pribyline, kde sa predstavia hráči Liptovského Jána. Domáci sa po úvodných troch kolách zobudili a posledné dva zvládli a pripísali si na konto šesť bodov, vďaka, ktorým sa odlepili z dna tabuľky a momentálne sú na 10.mieste. Liptovský Ján pokračuje v katastrofálnych výkonoch, na konte má päť prehier a so skóre 5:14 je na poslednom mieste.

Musia bodovať

Ak sa Jánčania nechcú dostať do prekérnej situácie a bojovať o záchranu v súťaži musia začať zbierať body aj mimo svojho ihriska, v Pribyline to však budú mať veľmi náročné. Očakávam búrlivú atmosféru, viacero žltých kariet, góly na oboch stranách a víťazstvo hostí.

  • ŠK AGRO BANÍK DÚBRAVA vs OŠK LUDROVÁ

Duel prvého mužstva tabuľky so štvrtým tímom budú môcť diváci sledovať v Dúbrave, kde sa predstaví Ludrová. Oba mančafty disponujú skúsenými a kvalitnými hráčmi, ktorí stabilne podávajú výborné výkony. Dúbrava zatiaľ nastrieľala v sezóne najviac gólov štrnásť, na druhom mieste v tejto štatistike je práve Ludrová, ktorá dala gólov jedenásť. Tento fakt, hovorí o tom, že diváci sa môžu tešiť na ofenzívne predstavenie.

Gólové hody?

Určite si mužstvá vytvoria množstvo gólových situácií. Padne minimálne päť gólov a domácu neporaziteľnosť si Dúbravčania udržia aj po tomto kole a s Ludrovou neprehrajú. Gólovo sa presadí Michal Cibuľa. Domáci však musia určite zlepšiť výkon v obranných radoch. Päť gólov, ktoré si priniesli domov zo Švošova bolo naozaj veľa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM