Tomáš Batiz Futbal

Futbalová pozvánka na víkend: Udrží si Kokava postavenie lídra tabuľky?

Posledný septembrový víkend ponúkne futbalovým nadšencom na Liptove zápasy ôsmeho kola. Fanúšikovia sa môžu tešiť na viacero pútavých zápasov. Šláger kola sa uskutoční v Liskovej, kde zavíta Likavka. Kompletná pozvánka 8.kola I. triedy v našom okrese.

Ilustračný obrázok k článku Futbalová pozvánka na víkend: Udrží si Kokava postavenie lídra tabuľky?
Foto: Tomáš Batiz

ŠK BOBROVEC vs TJ POĽANA HUBOVÁ

Súboj dvoch doterajších prekvapení celej súťaže sa odohrá na ihrisku v Bobrovci, kde pricestuje Hubová. Obidve mužstvá zaznamenali famózny štart do tohto ročníka a momentálne po siedmich odohraných kolách sa nachádzajú na treťom resp. štvrtom mieste, zhodne s trinástimi bodmi. Bobrovčania sa vezú na víťaznej vlne, už tri zápasy po sebe neprehrali a pripísali si skalpy takých mužstiev akými sú Lisková, Švošov či Dúbrava. Hostia z Hubovej podávajú rovnako kvalitné výkony, no predpokladám, že na rozbehnutých domácich nebudú stačiť. Eufória, ktorá momentálne vládne v Bobrovci je obrovská. Z gólov sa budú tešiť obidva tímy, no z troch bodov Bobrovec.

OŠK LISKOVÁ vs OŠK LIKAVKA

Hráči Liskovej sa nachádzajú v hlbokej kríze. Posledné tri zápasy prehrali a inkasovali v nich dokopy až dvanásť gólov. Tento fakt sa prejavil aj na postavení v tabuľke, kde Liskovčanom patrí predposledné miesto za nulovým Lipt. Jánom. Rozhodne ich ani v nedeľu nečaká žiadny ľahký zápas, keďže k nim príde mužstvo Likavky. V derby zápase sa môže stať hocičo. V minulej sezóne v dueloch týchto dvoch mužstiev mala na vrch Lisková, ktorá vonku remizovala 0:0 a doma vyhrala 4:2. Očakávam nervózne a vyrovnané stretnutie so šťastným koncom pre domácich.

OŠK ŠVOŠOV vs TJ PARTIZÁN ĽUBEĽA

V stretnutí tímov z hornej polovice tabuľky, môžeme očakávať zaujímavý futbal. Hráči Švošova v jesennej časti podávajú kolísavé výkony, zdolali Dúbrava, no hneď následne nato prehrali s Bobrovcom. Ľubeľa zbiera body, najmä na domácom ihrisku a štadióne, kde je veľmi silná. Tento fakt zohráva úloha aj v tomto zápase, v ktorom to budú mať hostia veľmi náročné. Švošovčania sa presadia minimálne trikrát a po výhre sa dotiahnu v tabuľke na svojho súpera.

ŠK DEMÄNOVÁ vs LPTOVSKÝ JÁN

V zápase dvoch tímov, ktoré v doterajšom priebehu absolútne nenapĺňajú predsezónne prognózy sa stretne Demänová a Liptovský Ján. Najmenej atraktívny zápas kola, no pre obidva mužstvá veľmi dôležitý. Ak sa domácim podarí zvíťaziť pošlú Jánčanov už do veľmi hlbokej priepasti, z ktorej sa budú ťažko vyhrabávať. Hostia si tento fakt uvedomujú a myslím si, že urobia všetko pre to aby si v ôsmom kole pripísali prvé body a víťazstvo. Určite to ale nebudú mať jednoduché, no vo vyrovnanom zápase bude bič plieskať na konci duelu, ktorý lepšie zvládnu hostia a vyhrajú.

TJ DRUŽBA SMREČANY – ŽIAR vs OŠK RENOP LIPTOVSKÁ TEPLÁ

Zápas, v ktorom osobne predpokladám najviac gólov sa uskutoční v Smrečanoch, kde pricestuje nováčik z Liptovskej Teplej. Súboj dvoch tabuľkových susedov nemá favorita. Smrečany budú chcieť využiť domáce prostredie, v ktorom sú podobne ako Ľubeľa veľmi silné. Nováčik šokuje najmä tým, že v doterajšom priebehu nastrieľal najviac gólov dokopy až dvadsaťjeden. Očakávam, že ani v tomto stretnutí neodíde strelecky naprázdno presadí sa minimálne trikrát a odnesie si z horúcej pôdy Smrečian cenné víťazstvo. Presadí sa ich najväčší kanonier Miroslav Bobek.

TJ DRUŽSTEVNÍK LIPTOVSKÁ KOKAVA vs OŠK LUDROVÁ

Po siedmom kole nový líder tabuľky privíta na svojom štadióne Ludrovú, ktorá v posledných zápasoch stráca dych. V predchádzajúcich dvoch dueloch Ludrovčania získali len jeden bod, keď prehrali v Dúbrave a doma iba remizovali s Pribylinou. Naopak hráči Kokavy posledné dva stretnutia vyhrali. Naposledy v Jáne a predtým v gólovej prestrelke s Liptovskou Teplou. V zápase bohatom na góly sa budú tešiť domáci, ktorí svojou dobre organizovanou hrou nedajú hosťom šancu na úspech a tým si udržia prvé miesto.

ŠK AGRO BANÍK DÚBRAVA vs TJ PRIBYLINA

Posledný zápas kola sa odohrá v Dúbrave kam pricestujú Pribylinčania. Tí sa po úvodných troch kolách bez výhry spamätali a nasledujúce štyri zápasy neprehrali a získali v nich dokopy desať bodov. Dúbravčania sa v predošlom kole postarali o prekvapenie, keď nestačili na Bobrovec. Toto zaváhanie budú chcieť veľmi rýchlo odčiniť a znovu sa naladiť na víťaznú vlnu. Hostia sa budú snažiť hrať zo zabezpečenej obrany, z ktorej budú vyrážať do rýchlych protiútokov. Domáci im však od úvodu stretnutia dajú najavo, kto bude v zápase ťahať za kratší koniec. Presadia sa minimálne trikrát a Pribylinu zdolajú.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM