Tomáš Batiz Futbal

Futbalová pozvánka na víkend: Záchranársky zápas v Liskovej, stretnutie kola v Dúbrave

Najvyššia futbalová súťaž na Liptove bude pokračovať aj najbližší víkend. Kompletná analýza 10. kola I. triedy.

Ilustračný obrázok k článku Futbalová pozvánka na víkend: Záchranársky zápas v Liskovej, stretnutie kola v Dúbrave
Foto: Tomáš Batiz

V poradí už 10. kolo najvyššej futbalovej súťaže v okrese sa odohrá druhý októbrový víkend, ktorý okrem chladného počasia prinesie so sebou aj zaujímavé futbalové predstavenia. Súboj kola sa odohrá v Dúbrave, kde pricestuje líder tabuľky, naopak duel o záchranu sa uskutoční v Liskovej, kde sa predstaví Liptovský Ján. Kompletná pozvánka 10. kola I. triedy v našom okrese.

ŠK BOBROVEC vs OŠK LIKAVKA

Veľmi zaujímavé stretnutie budú môcť diváci sledovať v nedeľu v Bobrovci, kam pricestujú hráči Likavky. Bobrovčania sa momentálne nachádzajú na krásnom 6. mieste, pričom na svojho súpera z Likavky, ktorý je na 4. pozícii strácajú dva body. Oba celky v predošlom kole zaznamenali rovnaký výsledok 1:1, Bobrovec remizoval v Ľubeli a Likavka doma so Švošovom. Domáci hráči predvádzajú na jeseň pozoruhodné výkony, ktoré ich držia v hornej časti tabuľky, pričom zdolali silné mužstvá Dúbravu či Švošov.

Množstvo gólov

Likavka zbiera body najmä na vlastnom trávniku, kde si poradila s Kokavou či Smrečanami. Domácim by mal v zápase chýbať Filip Danko, ktorý v minulom dostal dve žlté karty a následne červenú. Obidve mužstvá sa prezentujú útočným štýlom a súperom strieľajú množstvo gólov. Rovnako aj v tomto stretnutí bude mať navrch ofenzíva. Fanúšikovia uvidia viac ako štyri góly. Bobrovec doma neprehrá a pri troche futbalového šťastia Likavku môže aj zdolať.

OŠK ŠVOŠOV vs OŠK RENOP LIPTOVSKÁ TEPLÁ

Ďalšie ružomberské derby čaká na Liptovskú Teplú aj v tomto kole, keď sa predstaví na štadióne vo Švošove. Obidve mužstvá sú tak povediac nováčikovia v najvyššej okresnej súťaži. Švošov vypadol z V. ligy a Liptovská Teplá sa radovalo z postupu z II. triedy. Zatiaľ si v tomto ročníku vedú lepšie hráči z Teplej, ktorí predvádzajú krásny futbal a dávajú množstvo gólov. Dokopy ich už strelili v deviatich kolách až tridsaťjeden, čo činí viac ako tri góly na zápas. Vďaka tomu sú na 5. priečke práve bod pred Švošovom. Lepšie naladení do tohto zápasu prichádzajú hostia, ktorí v minulom kole rozdrvili Likavku 6:2, naopak domáci v nervóznom zápase v Likavke s množstvo žltých kariet uhrali len bod. Fanúšikovia sa preto v tomto stretnutí majú načo tešiť. Ak by som si mal tipovať výsledok, asi by som skúsil prekvapenie a víťazstvo hostí v pomere 2:4.

TJ POĽANA HUBOVÁ vs TJ PARTIZÁN ĽUBEĽA

Najväčšie prekvapenie prebiehajúcej sezóny je jednoznačne mužstvo Hubovej, ktoré sa s devätnástimi bodmi nachádza na 2. mieste tabuľky. V poslednom kole práve v súboji o túto priečku porazili doma veľkého favorita Dúbravu hladko 5:0. Ľubeľa sa po sľubnom štarte sezóny začala prepadávať v tabuľke nižšie, aj keď rozdiel medzi druhým a deviatym miestom je len šesť bodov. Domáci neprehrali už šesť stretnutí v rade, čo z nich v tomto dueli robí obrovských favoritov. Naposledy pocítili prehru 21.8.2016, kedy s Kokavou doma prehrali 1:2. Futbalisti z Ľubele vedia prekvapiť a spôsobiť senzáciu, no predpokladám, že na rozbehnutých, vo výbornej forme hrajúcich hráčov Hubovej nebudú stačiť a po výsledku 3:1 pocestujú domov s prázdnymi rukami.

TJ DRUŽBA SMREČANY – ŽIAR vs OŠK LUDROVÁ

Ďalšie pre divákov pútavé stretnutie, tentoraz z druhej polovice tabuľky, sa odohrá v Smrečanoch, kde pricestujú hráči Ludrovej. Domáci tím sa aktuálne nachádza na 11. mieste s trojbodovou stratou práve na Ludrovú. Obidve mužstvá sú tvorené viacerými skúsenými hráčmi, ktorých dopĺňa mladšia generácia, preto je hlavne postavenie Ludrovej, ktorá je na 9. priečke menším prekvapením. Naposledy pritom kontumačne zdolala Demänovú, predtým však vyšla bodovo naprázdno v Kokave.

Bez favorita

Domáci na tom nie sú o nič lepšie, keďže naposledy len remizovali s posledným Liptovským Jánom. Stretnutie v Smrečanoch nepozná favorita, očakávam tuhý boj o každý centimeter ihriska s menšou prevahou na strane hostí. Domáci budú poctivo vyčkávať na svoje príležitosti a pokúšať sa o rýchlej brejky. Góly padnú do oboch sietí a po napínavom priebehu tesne zvíťazia Smrečany.

OŠK LISKOVÁ vs TJ ŠTART LIPTOVSKÝ JÁN

Stretnutie, v ktorom pôjde naozaj o veľa sa odohrá v Liskovej, kde na seba narazia dva posledné mužstvá tabuľky. Lisková spoločne s Liptovským Jánom sú v negatívnom zmysle prekvapeniami celej súťaže. Ani jeden celok nepredvádza požadujúce výkony. Domáci hráči strelili v deviatich zápasoch len deväť gólov, rovnaký počet zásahov má pritom na konte najlepší strelec súťaže Michal Cibuľa. Jánčania sa môžu “pochváliť“ o gól lepšou bilanciou, keďže v deviatich zápasoch ich strelili desať, avšak zaznamenali len dve remízy. Práve kvôli tomu strácajú na Liskovú štyri body.

O záchranu

Šesťbodové stretnutie, viac ako aktuálna forma, rozhodne psychika jednotlivých hráčov. Viac v tomto dueli verím Liptovskému Jánu, ktorý v posledných dvoch stretnutiach aspoň bodoval a staré známe “do tretice všetko dobré“ bude platiť aj tentoraz. Domáci opäť neunesú tlak, ktorí je na nich vyvíjaný a s Liptovským Jánom po nervóznom priebehu prehrajú.

ŠK AGRO BANÍK DÚBRAVA vs TJ DRUŽSTEVNÍK LIPTOVSKÁ KOKAVA

Najpríťažlivejšie stretnutie 10. kola sa uskutoční v Dúbrave, kam pricestuje mužstvo Liptovskej Kokavy, aktuálny líder celej tabuľky. Kokavčania na jeseň predvádzajú veľmi kvalitné výkony, pričom v deviatich zápasoch len raz prehrali, raz remizovali a až sedemkrát odišli ako víťazi. Dúbrava naskočila do súťaže s pocitom veľkého favorita na rýchly návrat do V. ligy, no po zaváhaniach v Hubovej, Bobrovci a Švošove zistili, že to nebude až také jednoduché.

Kvalitná defenzíva hostí

Hostia si okrem ofenzívnej hry zakladajú aj na kvalitnej defenzíve, čo potvrdzuje fakt, že inkasovala najmenej len desať gólov z pomedzi všetkým mužstiev. Domáci v predošlom kole dostali facku v Hubovej, odkiaľ si domov odniesli päť gólov rovnako ako po prehre vo Švošove. Futbalisti Kokavy v poslednom zápase zvládli úlohu mierneho favorita a v susedskom derby zdolali Pribylinu. Náročný zápas na tipovanie. Presadia sa domáci aj hostia a predpokladám, že minimálne bod si Liptovská Kokava domov z Dúbravy odvezie.

ŠK DEMÄNOVÁ vs TJ PRIBYLINA

Súboj, ktorý mohli diváci sledovať aj v predošlej sezóne, no v V. lige sa odohrá v Demänovej, kam zavíta Pribylina. To, že v Demänovej nie je niečo s kostolným poriadkom potvrdzuje fakt, že v poslednom kole prehrala kontumačne s Ludrovou, pričom ani len nenastúpila na stretnutie. Pribylina po ročnom angažmáne v V. lige opäť vypadla do okresnej súťaže, kde zisťuje, že ani tá nie je prechádzka ružovou záhradou. Vzhľadom na situáciu v oboch mužstvách predpokladám, že hostia potvrdia zlepšujúcu sa formu a hlavne výkon zo zápasu s Kokavou a Demänovú, ktorá má zjavne problémy aj vo vnútri tímu zdolajú.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM