Tomáš Batiz Futbal

Futbalová pozvánka na víkend: Zaskočí Bobrovec ďalšieho favorita?

Na Liptove nás čaká ďalšia futbalová nedeľa, tentoraz v poradí siedma. Fanúšikovia sa môžu tešiť na viacero zaujímavých zápasov, no najväčšie derby sa odohrá v Hubovej, kde sa predstaví Švošov. Kompletná pozvánka 7.kola I. triedy v našom okrese.

  • ŠK BOBROVEC vs ŠK AGRO BANÍK DÚBRAVA

Líder tabuľky Dúbrava cestuje na svoj ďalší zápas k štvrtému tímu do Bobrovca. Obidve mužstvá v predošlom kole nezaváhali a vyhrali svoje zápasy, Dúbrava doma s Ludrovou a Bobrovec prekvapivo vo Švošove. Z posledných dvoch zápasov majú pritom domáci impozantné skóre 9:2. Skúsení hostia budú chcieť naplno bodovať a určite prídu do Bobrovca s jediným cieľom ukončiť víťaznú sériu Bobrovca. Domáci sa ale nachádzajú vo výbornej forme, ktorú si budú chcieť udržať.

Derby kola

V zápase, v ktorom sa presadia obidve mužstvá, budú diváci vidieť technickú hru a kombinačný futbal. Gólovo sa presadí Peter Volaj, na ktorého nadviaže za hostí Dávid Danaj. Podarí sa mladíkom z Bobrovca zaskočiť ďalšieho favorita? Myslím si, že Bobrovčania natiahnu sériu výhier na tri a Dúbravu zdolajú 4:2.

  • OŠK LUDROVÁ vs TJ PRIBYLINA

Súboj dvoch mužstiev, ktoré sa nachádzajú na siedmom respektíve deviatom mieste, s rovnakým počtom bodov, sa odohrá na trávniku v Ludrovej. Pribylina mala po úvodných troch kolách na konte nula bodov, no potom prišli tri výhry po sebe a razom je situácia úplne iná. Ludrová doposiaľ predvádza kolísavé výkony, keď pravidelne strieda výhry s prehrami. Naposledy prehrala v šlágri kola v Dúbrave 1:4. Doma sú Ludrovčania veľmi silní a Pribyline nedarujú nič zadarmo. Domáci budú držať loptu na svojich kopačkách, vytvoria si viacero šancí a gólovo sa presadí ich najväčšia hviezda Miroslav Láclavík. Pribyline strelia minimálne tri góly, pričom inkasujú len raz a pripíšu si do tabuľky ďalšie tri body.

  • TJ ŠTART LIPTOVSKÝ JÁN vs TJ DRUŽSTEVNÍK LIPTOVSKÁ KOKAVA

Liptovský Ján sa po šiestich odohraných zápasoch nachádza na samom dne tabuľky, s negatívnym skóre 7:17 a nulovým bodovým ziskom. Hostia sú v diametrálne odlišnej situácii, keď od úvodu sezóny nadväzujú na tú predošlú a nachádzajú sa na druhom mieste, so skóre 13:8. Psychicky skúšaní domáci narazia na skúseného protivníka, ktorý v predošlom gólovo explodoval a strelil šesť gólov. V tom budú chcieť Kokavčania pokračovať aj na ihrisku v Liptovskom Jáne. Diváci od začiatku uvidia opatrný zápas s menším počtom gólových šancí, pričom budú dominovať obidve defenzívy. Kto strelí v zápase prvý gól, ten nakoniec vyhrá. Verím, že Jánčanom sa podarí konečne bodovať a silného súpera zdolajú.

  • OŠK RENOP LIPTOVSKÁ TEPLÁ vs ŠK DEMÄNOVÁ

Súboj dvoch tabuľkových susedov sa odohrá na trávniku v Liptovskej Teplej, kde zavítajú futbalisti Demänovej. Nováčik súťaže Liptovská Teplá sa nachádza na dvanástom mieste so ziskom šiestich bodov a určite bude chcieť v tomto stretnutí zvíťaziť a preskočiť práve Demänovú, ktorá je o bod pred nimi. Teplania zatiaľ predvádzajú pekný futbal s množstvom gólov. Po prvej Dúbrave práve oni nastrieľali súperom najviac gólov pätnásť, ak zlepšia defenzívnu hru určite sa môže pohybovať v pokojnejších vodách v strede tabuľky.

Góly na oboch stranách

Predpokladám však, že Demänová bude chcieť nadviazať na výhru z predošlého kola s Likavkou. Slabšie defenzívy oboch mužstiev napovedajú, že góly strelia obidve mužstvá. Liptovská Teplá využije výhodu domáceho prostredia, poteší svojich fanúšikov a Demänovú porazí.

  • OŠK LIKAVKA vs TJ DRUŽBA SMREČANY – ŽIAR

V Likavke sa odohrá ďalší duel deväťbodových tímov. Smrečany síce v poslednom kole porazili doma Ľubeľu 3:0, no na ihriskách súperov v doterajšom priebehu nezískali ani bod. Naopak Likavka je doma silná, keď z troch zápasov vyhrala dva a nad jej sily boli len hráči Ludrovej. Tento fakt ostane nezmenený aj po tomto kole. Predpokladám, že v zápase množstvo gólov neuvidíme a Likavke sa podarí Smrečany zdolať. Výsledky 1:0, 2:0 či 2:1 sa zdajú byť v tomto zápase ako veľmi reálne.

  • TJ PARTIZÁN ĽUBEĽA vs OŠK LISKOVÁ

Ďalší zaujímavý zápas sa odohrá na ihrisku v Ľubeli. Stretnú sa v ňom mužstvá, ktoré posledná dva zápasy prehrali a strelili v nich zhodne po jednom góle. Lisková zatiaľ dopláca na slabú efektivitu v zakončení, keďže v šiestich zápasoch dali chudobných päť gólov. Ani defenzíva nie je momentálne ich silnou stránkou, keď inkasovali tretí najväčší počet gólov štrnásť a sú na predposlednom mieste.

Rozhodne domáce prostredie?

Ľubeľa mala výborný štart do nového ročníka, no potom prišlo poľavenie a prepad na piate miesto. Obidve mužstvá nastúpia na toto stretnutie motivované, s cieľom dostať sa na víťaznú vlnu. Očakávam, že sa presadia obidve mužstvá. Ľubeľa využije silu svojho trávnika a fanúšikovia a Liskovú porazí.

  • TJ POĽANA HUBOVÁ vs OŠK ŠVOŠOV

Posledný zápas kola a zároveň jeho najväčší šláger sa odohrá na ihrisku v Hubovej. Naposledy mohli takýto duel vidieť diváci ešte v sezóne 2013/2014, v ktorej Švošov postupoval do V. ligy a Hubovú vtedy zdolal na jej trávniku vysoko 6:1. Trikrát sa v tom zápase presadil Jakub Roštek, ktorý je v tíme Švošova aj teraz. Spomenie si na svoj hetrik aj tentoraz? V doterajšom priebehu sezóny z jedenástich gólov svojho tímu strelil práve on až šesť. Predpokladám, že sa presadí aj v tomto stretnutí.

Strelec aj u domácich

Aj domáci však majú vo svojom tíme vynikajúceho strelca Jakuba Koreňa, ktorý v tomto ročníku zaznamenal tri góly. Bude to súboj práve týchto dvoch kanonierov? Očakávam zaujímavé stretnutie s množstvom šancí, diváci uvidia minimálne štyri góly a Hubová vráti Švošovu hanebnú prehru.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM