Tomáš Batiz Hokej

Gólový návrat Mareka Urama: Dôležité je najmä víťazstvo

O víťazstve Liptákov v poslednom zápase rozhodol najmä kolektívny výkon. Pod plný bodový zisk sa podpísal aj navrátilec do zostavy – Marek Uram.

Ilustračný obrázok k článku Gólový návrat Mareka Urama: Dôležité je najmä víťazstvo
6
Galéria
Foto: Tomáš Batiz

Ikona mikulášskeho hokejka sa do zostavy MHk 32 Liptovský Mikuláš vrátila po takmer dvojmesačnom výpadku, ktoré bolo zapríčinené rekonvalescenciou zlomenej ruky.

Uramovi sa hneď pri svojom návrate podarilo zapísať do streleckých štatistík, keď na úvodný gól B. Rapáča asistoval, následne poslal domáci tím proti Michalovciam do dvojgólového vedenia. „Ja to hovorím už dlhšie, že nie som tu od toho, aby som si počítal body. Je dôležité, že sme vyhrali a opäť odskočili v tabuľke,“ skonštatoval Marek Uram.

Mikulášsky útočník sa vrátil do zostavy možno skôr ako sám čakal. Pod jeho skorý návrat sa podpísala aj maródka v tíme. „Vedel som, že máme teraz problémy dať zostavu dokopy, keďže je veľa hráčov zranených, tak som sa rozhodol pomôcť,“ priznal Uram.

O vysokom víťazstve Liptovského Mikuláša nad Michalovcami 6:0 sa rozhodlo v tretej tretine, ktorú domáci tím ovládol pomerom 4:0. Práve po štvrtom strelenom góle putoval Uram predčasne do šatne. „My sme sa tak dohodli už pred zápasom. Na koľko sme mali dostatočný náskok, tak som Mareka stiahol zo zápasu, na koľko bol po zranení a potrebujeme ho šetriť,“ zhodnotil po zápase Anton Tomko, tréner Liptovského Mikuláša.

Útočník Liptákov po zápase ďalej priznal, že gól ho teší, no podstatné bolo víťazstvo. „Keby dám gól a asistenciu a prehráme, tak to je nepodstatné, takto sme zvíťazili a máme o to väčšie šance sa udržať v Tipsport Lige,“ dodal Uram.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM