Tomáš Batiz Vodný slalom

Grigar už zarezáva na tréningoch v Riu: Musím poriadne zamakať!

Talentovaný rodák z Liptovského Mikuláša v týchto dňoch už naplno trénuje v dejisku najbližších olympijských hier v Riu.

Ilustračný obrázok k článku Grigar už zarezáva na tréningoch v Riu: Musím poriadne zamakať!
Foto: Tomáš Batiz

Po skončení pretekov Svetového pohára vo Francúzsku vycestoval 19-ročný Jakub Grigar do Ria, kde sa v najbližších dňoch bude naplno pripravovať na blížiace OH. „Na ladenie formy je ešte čas, ale potrebujeme tu najazdiť čo najviac, aby sme dobre poznali kanál. Výhodou je, že voda sa tu moc nemení, čo znamená, že tu nemusíme tráviť až toľko času, ako na niektorých iných kanáloch,“ vysvetľuje na úvod talentovaný Lipták.

Poriadne si zatrénuje

V Riu ho nečaká skoro žiadny oddych. Počas pobytu, ktorý bude trvať 10 dní si Grigar poriadne zamaká. „Keďže sme sa akurát vrátili zo svetových pohárov, kde sa už trénovať moc nedá, chceme týchto 10 dni ešte trochu zamakať. Bude to ťažší, intenzívnejší tréning ako ten, na ktorý som zvyknutý z posledných týždňov,“ pokračuje.

„V Riu sa mi veľmi páči. Najkrajšie je to ako sa vám vždy ľudia odzdravia s úsmevom na tvári a pozitívnymi gestami,“ zhodnotil Jakub Grigar.

Kanál mu vyhovuje

Rýchla voda, ktorá bude sprevádzať pretekárov aj počas OH sa už výraznejšie meniť nebude. Grigar si ju ale pochvaľuje: „Sú tu úseky s rýchlou vodou, veľkými silnými valcami, ale aj pomalé, kde zas musí človek trochu zabrať. Pre mňa je to jeden z najlepších kanálov na svete.“

Na tréningu sa aj porovnajú

Rodák z Liptovského Mikuláša sa počas trénovania v Riu porovnáva aj s ostatnými pretekármi. „Niekedy sa ale stane, že máme rovnaké plány a spojíme to. Je fajn sa na tréningu porovnávať s jazdcami, s ktorými sa potom naháňam aj v preteku,“ dodal.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM