Správy

História sa spojila s prítomnosťou: Vojaci z II. sv. vojny napochodovali do volebnej miestnosti

Hneď ráno napochodovala do volebnej miestnosti v Smrečanoch pri L. Mikuláši jednotka v historických uniformách 1. Československého armádneho zboru. Takmer stovka účastníkov tradičného stretnutia klubov vojenskej histórie z rôznych kútov Slovenska i Česka sa utáborila priamo v areáli obecného úradu.

Ilustračný obrázok k článku História sa spojila s prítomnosťou: Vojaci z II. sv. vojny napochodovali do volebnej miestnosti
Foto: Slávka Kellová

„Schádzame sa tu rok čo rok pri príležitosti pamätných oslobodzovacích bojov o Liptovský Mikuláš. Zhodou okolností to vyšlo na termín prezidentských volieb. Mnohí z nás spojili príjemné s užitočným. Mne sa to nepodarilo, lebo som si pre pracovné povinnosti nestihol vybaviť voličský preukaz,“ uviedol Roman Moravec z Nemšovej.

Bratislavčan Juraj Vanovčan zažil premiéru účasti na voľbách mimo svojho trvalého bydliska. „Popri riadne vybavených voličských preukazoch sme sa hrdo preukázali aj historickými vojenskými knižkami,“ vysvetlil. „Zakaždým využívam svoje volebné právo. Takto v uniforme som volil prvý raz,“ pridal Daniel Szilágyi z Košíc.

„Štýlová volebná ochranka nás potešila, lebo to bolo celkom príjemné odľahčenie hustej predvolebnej atmosféry. Neoznačení ozbrojenci pripomínali obsadenie Krymu, preto sme zvažovali kontaktovať ministerstvo zahraničných vecí, ale rýchlo sme pochopili, že sú to naši,“ dodal s úsmevom starosta Smrečian Vladimír Šiarnik.

29. marec 2014: Vojaci 1. Čsl. armádneho zboru na voľbách v Smrečanoch
12
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM