Michal Paška Hokej

HK 32 na výbornú, tretia výhra v rade!

V stretnutí jedenásteho kola nadstavbovej časti prvej hokejovej ligy dnes zdolali hráči HK 32 Liptovský Mikuláš na domácom ľade súpera zo Senice 2:0.

Mikulášania boli povzbudení vydareným vstupom do roka, z dvoch zápasov sa dvakrát tešili z víťazstva. Naplno zabodovať chceli aj proti tabuľkovému susedovi zo Senice.

Prvá tretina ale veľa hokejovej krásy nepriniesla. Hneď v 1. minúte plexisklo nevydržalo jeden zo súbojov a tak sa diváci namiesto hráčov pozerali asi päť minút na údržbárov, ktorí všetko dali na správnu mieru. Radosť priniesla 5. minúta a úvodný gól Paukovčeka. O dve minúty mal v početnej výhode príležitosť Bartík, ale neuspel. Tradičnou delovkou sa prezentoval skúsený Lištiak, Kristin v senickej bránke sa nedal prekvapiť.

Strelec úvodného gólu Paukovček bol pri chuti, brankára Senice ohrozil aj v 25. minúte. Ďalšie príležitosti v domácom drese mali Kadura, Galko, Macík, či Durný, skóre sa však nemenilo. V tejto časti hry bola prevaha na strane Liptovského Mikuláša evidentná, zverenci Dušana Halahiju ju bohužiaľ nedokázali pretaviť do gólu. Senica sa o slovo vážnejšie prihlásila pokusom Šimeka.

Spomínaný Paukovček sa druhýkrát gólovo presadil v úvode záverečnej tretiny, keď v páde dorážal do siete. Mohol dosiahnuť aj tretí gól, ale neuspel, rovnako ako aj najproduktívnejší hráč v domácom drese Peter Bartík. Hostia zo Senice sa nevzdávali, chceli sa pokúsiť o obrat. Dve minúty pred záverečným klaksónom odvolali brankára, skóre sa však už nemenilo. Liptovský Mikuláš si pripísal zaslúžené víťazstvo. ** Dušan Halahija, tréner Liptovského Mikuláša: **„Bolo to tesné víťazstvo a tesné to bolo aj na ľade. Hoci naše mužstvo malo optickú prevahu, veľa šancí zostalo nevyužitých. V poslednej tretine sme dali gól ktorý nás upokojil a dostal do pohody. Dnes to nebol veľmi pohľadný hokej. Utrápené víťazstvo nás teší, ideme od zápasu k zápasu.“

HK 32 Liptovský Mikuláš – HC Dukla Senica 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) Góly: 5. Paukovček (Kadura), 42. Paukovček (Kadura). **Vylúčení: **4:10, navyše Janík (Senica) 10. min. za nešportové správanie. **Rozhodovali: **Jakubec, Hanko, Holienka. **Divákov: **250. **Liptovský Mikuláš: **Palko – Holiga, Kledrowetz, Devečka, Lištiak, Galko, Klepáč, Hyben – Bartík, Pleva, Macík, Kadura, Paukovček, Kuric, Matejka, Piatka, Poliaček, Valášek, Mravec, Ďurný. **Senica: **Kristin – Pavešic, Janík, Dubec, Lantoš, Vaškovič, Hreus, Lezo, Šedivý, Hrajnoha, Král, Mikolášek, Škápik, Šimek, Šebesta, Tonhauser, Reissmuller, Cibulka, Salajka, Šúrek, Mikušovič.

foto: autor Vyjadrenie trénera sme doplnili o 20:50 hod.

hokej_senica
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM