Kultúra

Hlasovanie o knihu Liptova je spustené: O priazeň verejnosti sa uchádza takmer 50 titulov

Nominačné listy s tipmi na Knihu Liptova za rok 2014 sú uzatvorené. Do 10. apríla môžu čitatelia hlasovať za jednotlivé prihlásené tituly.

Ilustračný obrázok k článku Hlasovanie o knihu Liptova je spustené: O priazeň verejnosti sa uchádza takmer 50 titulov
Foto: Slávka Kellová / Zdroj: Dnes24.sk

Do tohtoročnej súťaže verejnosť prihlásila takmer 50 publikácií. „Podmienky sa nezmenili. Všetky prihlásené knihy musia byť svojím obsahom alebo autorom späté s Liptovom. Musia byť tlačené a graficky aj knihársky spracované do viazanej alebo brožovanej formy,“ uviedla Marcela Feriančeková, riaditeľka Liptovskej knižnice G. F. Belopotockého v Liptovskom Mikuláši, ktorá je už osem rokov vyhlasovateľom súťaže.

Hlasovacie lístky nájdu záujemcovia na internetovej stránke knižnice, alebo priamo v jej budovách. Svoje sympatie môžu čitatelia odovzdať v dvoch kategóriách beletria a odborná literatúra pre dospelých a pre deti. Víťazné diela budú vyhlásené 23. apríla.

„Autorovi víťaznej knihy ponúkneme spoluprácu a priestor pre prezentáciu jeho publikácie. V prípade účasti knižnice na knižnom veľtrhu Bibliotéka, aj priestor na tomto medzinárodnom podujatí,“ dodala M. Feriančeková. Z kníh, ktoré sa umiestnia na prvých troch miestach v jednotlivých regiónoch Žilinského samosprávneho kraja, bude zostavená putovná výstava.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM