Pavol Tomčík Hokej

Hokej: Trojica Mikulášaniek v drese Popradu majsterkami Slovenska

Po hokejistovi Marekovi Uramovi, ktorý v drese Nových Zámkov pred niekoľkými dňami získal titul v nadnárodnej MOL lige, je tu ďalší úspech mikulášskeho hokeja. Liptáčky Čulíková, Kiapešová a Staroňová triumfovali v drese Popradu v slovenskej ženskej najvyššej hokejovej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Hokej: Trojica Mikulášaniek v drese Popradu majsterkami Slovenska
Zdroj: Dnes24.sk

Finálová séria hraná na tri víťazné duely v prvej hokejovej lige žien medzi Popradom a Spišskou Novou Vsou bola veľmi vyrovnaná. Prvé dve stretnutia si na svoju stranu uchmatli Spišiačky a ujali sa vedenia v sérii 2:0. Opäť sa však ukázalo, že posledný krok býva ten najťažší. Popradčanky využili výhodu domáceho ľadu a i keď tesne, no oba zápasy zvládli a na rozhodujúci zápas do Spišskej Novej Vsi tak cestovali s vedomím, že nemajú čo stratiť. Súboj o majstra sledovalo na tribúnach 2000 divákov, pričom viac radosti mali tí popradskí. Popradčanky zvíťazili 3:1 a celú sériu vyhrali 3:2 na zápasy.

26-ročná Mikulášanka Janka Čulíková prispela v dôležitom piatom stretnutí série gólom na konečných 3:1. Pre šikovnú Liptáčku to však nebol jediný presný zásah vo finále. Hneď pri úvodnej prehre 2:6 vsietila jeden z dvoch gólov Popradčaniek a v treťom stretnutí dokonca v predĺžení rozhodla o prvej výhre Popradu v tomto meraní síl. Práve tento gól družstvo Popradu nakopol k veľkému obratu.

Janka Čulíková: „Túto sezónu hodnotím, ako veľmi dobrú a za posledné roky aj za najkrajšiu. Finále bolo vyrovnané, no vedeli sme, že keď nastúpime v plnej sile, tak ho aj vyhráme. Sú to neopísateľné pocity. Víťazstvo chutí ešte o to viac, že sme dokázali sériu otočiť z 0:2 na zápasy. To dokážu len veľké tímy a veľmi dobrý kolektív.“

Na snímke: Janka Čulíková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM