Hokej

Hokejisti Liptovského Mikuláša po troch prípravných dueloch s bilanciou 2:1

Príprava hokejistov prvoligového klubu MHK 32 Liptovský Mikuláš na novú sezónu je v plnom prúde. Mužstvo trénera Mariána Horvátha má za sebou porciu troch prípravných stretnutí.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Liptovského Mikuláša po troch prípravných dueloch s bilanciou 2:1
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Dve z troch previerok sa skončili výhrou Liptákov. Mikulášania najskôr v úvodnom stretnutí nestačili v Poprade na miestneho extraligistu HK, keď mu podľahli tesne o jeden gól 3:4. Ešte v 53. minúte však domáci Kamzíci viedli jednoznačne 4:1, góly Uhríka a Marcinka však pre liptovského fanúšika konečný výsledok na oko spríjemnili.

Prvoligistovi z Liptovského Mikuláša sa viac darilo v maďarskom Debrecíne, kde po tretinách 0:2, 1:3 a 1:1 „Horváthovci“ zvíťazili o štyri góly v pomere 6:2. Tretí „prípravák“ sa mal odohrať v českom Šumperku, službu však po ceste na zápas vypovedal autobus MHK 32. Zatiaľ posledný zápas sa tak odohral v utorok 19. augusta, v novej JL aréne v Liptovskom Mikuláši. Mikulášania privítali tradičného súpera v prípravnom období, rumunskú Csíkszeredu. Na výhre 5:3 sa gólmi podieľali Ďuriš, Macík, Bartík, Divok a Kuric.

Už tento štvrtok, 21. augusta sa priaznivci mikulášskeho hokeja môžu tešiť na prvý priateľský zápas na hlavnom štadióne, v zrekonštruovanej a premenovanej Enel aréne. Tá počas ostatných týždňov prešla príjemnou zmenou, nový šat dostalo osvetlenie či mantinely. Začiatok stretnutia – 17:00 hod., súper – Spišská Nová Ves.

MHK 32 v príprave

Poprad – MHK 32 4:3 (Divok, Uhrík, Marcinko)
Debrecín – MHK 32 2:6 (Kuric, Poliaček, Macík, Kubovčík, Sukeľ, Uhrík)
MHK 32 – Csíkszereda 5:3 (Ďuriš, Macík, Bartík, Divok, Kuric)

Autor článku: Pavol Tomčík

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM