Romana Buganová Hokej Hokej

Hokejisti na domácom ľade víťazne: Senicu zdolali rozdielom triedy

Hokejisti Liptovského Mikuláša odohrali v stredu zápas 5. kola, v ktorom na domácom ľade zdolali Senicu jednoznačne 5:1.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti na domácom ľade víťazne: Senicu zdolali rozdielom triedy
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Dobrý úvod do zápasu mali práve domáci hráči, ktorí si už hneď v úvode vypracovali niekoľko dobrých šancí. V 3. minúte Števuliak nastrelil tyčku, ale už o pár sekúnd poslal Liptákov do vedenia 1:0. Domáci hokejisti aj v nasledujúcich minútach diktovali hru. V 11. minúte sa dostal do veľkej šance Lichanec, ktorý nezužitkoval perfektnú prihrávku od Urama. „V prvej tretine sme mohli vyhrávať jasným gólovým rozdielom, ale hosťujúci brankár mal svoj šťastný deň,“ vyjadril sa k prvej tretine asistent trénera Liptákov Ivan Droppa.

Na začiatku druhej tretiny sa podarilo dostať Liptákom do dvojgólového vedenia, keď recept na súperovho brankára našiel Uram. Senica sa prvýkrát v zápase prihlásila o slovo v 29. minúte, keď znížila gólom Ružičku. Pokoj na mikulášske hokejky zabezpečil v závere druhej časti hry mladý Števuliak, ktorý svojim druhým gólom upravil na 3:1.

„Vedeli sme, že Senica nebude ľahký súper. Začali sme veľmi dobre, keď sme sa dostali rýchlo do vedenia. Po góle sme mali ďalšie množstvo šancí, ale skórovať sa nám nepodarilo. Som veľmi rád, že som Liptákom v tomto zápase mohol pomôcť,“ uviedol Patrik Števuliak, útočník Liptovského Mikuláša, ktorý aktuálne pôsobí na striedavom štarte v extraligovom Poprade.

V záverečnej tretine si domáci hráči postrážili dvojgólové vedenie, ktoré si ešte vylepšili ďalšími dvoma presnými zásahmi. Najskôr sa v 54. minúte pripomenul po druhýkrát brankárovi Račkovi Uram, následne o pár sekúnd uzavrel na konečných 5:1 mladý Laco.

„V tomto zápase sme boli jasne lepším tímom, čo sa ukázalo aj na samotnom výsledku. Rozhodnúť o zápase sme mohli hneď v prvej tretine, v ktorej sme mali veľké množstvo šancí. V druhej tretine sme šli do vedenia 2:0, kde sa na nás súper gólom dotiahol, ale potom bol už zápas v našej réžii. Som veľmi rád, že nám Poprad uvoľnil Števuliaka, ktorý je jednoznačne pre nás jeden z najlepších hráčov,“ dodal k zápasu asistent trénera Liptovského Mikuláša Ivan Droppa.

Liptáci so zmenami v zostave

Vedenie Liptovského Mikuláša informovalo verejnosť pár hodín pred zápasom prostredníctvom svojej oficiálnej webovej stránky o drobných zmenách v kádri. “Obranca Tomáš Janči sa rozhodol pre menšiu zápasovú vyťaženosť kývnuť na ponuku Humenného. Vedenie tejto žiadosti vyhovelo a verí, že Tomáš sa na Vihorlate túto sezónu rozohrá a bude vo väčšej zápasovej permanencii. Hosťovanie znie do konca súťažného ročníka. Ako najnovšia akvizícia do šatne prichádza Peter Gápa. Popradský odchovanec má zvýšiť konkurenciu v útočných radách,” píše sa na oficiálnej stráne klubu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM