Slávka Kellová Krimi

Horor mladých kresťanov: Autobus skončil v plameňoch!

AKTUALIZOVANÉ! Zažili drámu, na akú len tak nezabudnú. Návrat z maďarskej púte sa pre mladých kresťanov skončil naozaj desivo. V noci krátko po jednej hodine na hlavnej ceste do Dolného Kubína nad Domovom dôchodcov v Likavke zachvátili ich autobus pl

Vodič autobusu našťastie plamene včas spozoroval, vozidlo odstavil na krajnici a okamžite upozornil 68 cestujúcich, aby vyšli von. Vozidlom cestovali mladí veriaci z Poľska. Tí sa snažili zachrániť aspoň časť svojej batožiny, no plamene rýchlo napádali interiér vozidla. Nikto našťastie nebol zranený. Cestujúcich nakoniec prichýlil starosta blízkej obce Likavka, kde mladí pútnici strávili zvyšok noci.

Aktualizované: Policajti z Obvodného oddelenia v Ružomberku kontaktovali zhruba o pol druhej v noci starostu Likavky Marián Javorka, ktorého požiadali o spoluprácu, keďže zájazdový autobus bol odstavený už v katastri obce. Skôr ako prišiel na miesto požiaru, ružomberskí hasiči už požiar zlikvidovali. „Mladým ľuďom som zaraz poskytol kompletné priestory nášho kultúrneho domu, kde sa mohli umyť, občerstviť a koľko-toľko si zdriemnuť, aby sa im minul čas do rána,“ povedal starosta. Podľa jeho informácií mladí Poliaci cestovali z náboženského podujatia v Budapešti domov do Waršavy.

Dnes ráno, keď starosta prišiel do práce, cestujúci zničeného autobusu už čakali pred kultúrnym domom na náhradný autobus z Poľska, ktorým okolo 7,30 hodine odcestovali.

zdroj + foto: Marian Javorka/ ruzomberok24

RK Likavka
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM