Slávka Kellová Basketbal

Hralo sa do piatej rána

Počas uplynulých dvoch víkendových dní sa na palubovke v Liptovskom Mikuláši stretli nadšenci basketbalu. Na piatom ročníku Veľkonočného basketbalového maratónu - Memoriálu Vladimíra Frajkora sa od soboty rána postupne predstavili všetky družstvá Mes

Ako prví na palubovku vybehli hráči družtsva žiakov a v úvodnej hodinke rozbehli maratón v slušnom tempe. Po nich nasledoval súboj trénerov basketbalového klubu doplnených o novinárov z TV Liptov a Mikuláš24 proti výberu Centra voľného času. V uvoľnenej atmosfére sa v zaujímavom súboji z výhry 94:92 tešilo družstvo CVČ. Následne sa na palubovke postavilo najmladšie družstvo MBK LM – starší minibasketbalisti, ktoré si zmeralo sily s prípravkou dievčat. Po hodinovej časti „najmenších“ sa pod koše postavili opäť žiaci MBK LM proti výberu dievčat, ktoré k basketbalu priviedol a v žiackych kategóriách trénoval Vlado Frajkor. Práve jeho pamiatke je toto podujatie už piaty rok venované.

Od 15:00 sa v dvojhodinovej časti predstavili „starí páni“, ktorí opäť dokázali, že basketbal stále vedia hrať a výsledky 76:72 a 67:76 potvrdzujú, že sa na palubovke odohrávali zaujímavé a vyrovnané súboje. Následne sa v exhibičnom súboji proti sebe postavili ženy MBK LM a výber hokejistov MHK 32 Liptovský Mikuláš. Mladí hráči hokejového klubu dokázali, že im ani basketbal nie je cudzí a v závere džentlmensky dovolili dievčatám zvrátiť výsledok na 113:110. Začiatok večerného programu patril mužom. Tri partie si postupne zahrali proti sebe a prepli na vyššie obrátky, v ktorých pokračovali v ďalšej časti aj juniori MBK LM. Do polnoci sa na palubovke ešte vystriedali ženy a opäť muži. Po polnoci sa postupne miešali účastníci, ktorí vydržali hrať až do piatej hodiny rannej. Na podujatí, v ktorom nešlo iba o body a výhry, ale hlavne o zábavu a propagáciu basketbalu, sa predstavilo takmer 120 aktívnych účastníkov. Najmladší z nich mal 9 rokov, najstarší viac ako 60. Vo všetkých zápasoch padlo spolu 3069 bodov.

basket
19
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM