Kultúra

Hudobná megalahôdka heavymetalistov: V Mikuláši vystúpi bývalý frontman IRON MAIDEN

Vzácne spojenie niekdajšieho speváka kapely Iron Maiden Blaza Bayleyho a slovenskej kapely Hammerheart je skutočnou hudobnou lahôdkou pre všetkých heavymetalistov. Špeciálny 1,5-hodinový set, poskladaný výlučne z piesní Iron Maiden, odohrajú v Liptovskom Mikuláši v piatok 19. júna.

Ilustračný obrázok k článku Hudobná megalahôdka heavymetalistov: V Mikuláši vystúpi bývalý frontman IRON MAIDEN
Zdroj: Dnes24.sk

Koncom mája oslávil Blaze svoje 52. narodeniny. Pre svojich slovenských fanúšikov pripravil nečakaný darček v podobe exkluzívneho koncertu v hudobnom klube Reduta v srdci Liptova. Zaznejú tu najväčšie hity jeho bývalej kapely Iron Maiden, ktorá sa celosvetovo preslávila v 80. a 90. rokoch. „V našom meste sme ho už mohli počuť. Tunajšou atmosférou a fanúšikovskou základňou bol doslova ohromený, preto sme ho na ďalší koncert v Liptovskom Mikuláši nemuseli veľmi prehovárať,“ uviedol spoluorganizátor koncertu Jiří Kolínský.

“Spoločne s Blazeom odohráme približne 14 až 15 skladieb,” prezradil Denis Beláčik, líder skupiny Hammerheart, ktorá bude uznávaného speváka na pódiu sprevádzať. Piesne budú pochádzať prevažne z albumov The X Factor (1994) a Virtual XI (1998), na ktorých sa Bayley autorsky podieľal, a taktiež z kultovej platne Fear of the Dark (1992). “Na inštrumentálnom spracovaní a aranžmánoch sme si dali poriadne záležať, aby sme fanúšikom mohli ponúknuť čo najautentickejšiu verziu piesní. Všetko sme si precízne pripravili, a tak sa všetci majú na čo tešiť,” sľubuje gitarista Beláčik.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM