Iné športy

Hviezdy cyklistiky v Liptove: Tešte sa na Saganovcov, Cavendisha či Greipla!

Počas tohto leta bude Liptov svedkom skutočného cyklozážitku. Zvučné mená nielen slovenskej cyklistiky zavítajú do nášho regiónu najprv počas pretekov Okolo Slovenska. Začiatkom augusta sa môžu Liptáci tešiť aj na jednu z etáp populárneho podujatia Tour de Pologne.

Ilustračný obrázok k článku Hviezdy cyklistiky v Liptove: Tešte sa na Saganovcov, Cavendisha či Greipla!
Foto: Slávka Kellová

Saganoci, Velitsovci, ale napríklad aj Cavendish či Greipel. Tieto cyklistické hviezdy by už o niekoľko mesiacov mohli šliapať do pedálov aj po liptovských cestách v rámci pretekov Okolo Poľska. Podmienkou je, aby ich tímy na tieto preteky nominovali. No už účasť tímov Cannondale, BMC Racing Team, Omega Pharma-Quick-Step Cycling Team a mnohých ďalších svedčí o tom, že Liptáci sa majú na čo tešiť.

Tour de Pologne si to namieri do Liptova počas piatej etapy 7. augusta. Pretekári vyrazia zo Zakopaného a cez Západné Tatry okolo Liptovskej Mary a liptovských aquaparkov dorazia do Liptovského Mikuláša, odkiaľ budú pokračovať do cieľa na Štrbskom Plese. „Preteky zapadajú do našej koncepcie premeny Liptova na cykloregión. S projektom sme začali už minulý rok, keď sa nám podarilo označiť tematickú trasu Vlkolínec – Pribylina. Pokračovaním bude vyznačenie novej tematickej trasy okolo najväčšej vodnej nádrže na Slovensku – Liptovskej Mary,“ avizuje Darina Bartková, riaditeľka OOCR REGION LIPTOV.

Liptov bude tento rok jednoznačne patriť cyklistom. Na svoje si, okrem profesionálov, prídu aj amatéri, ktorí sa 3. – 7. júna môžu pridať k účastníkom maratónu Cez Slovensko na bicykli za 4 dni, alebo sa zúčastniť tradičných podjatí Bike fest Malinô Brdo, Ružomberské schody, Čutkovská prť II., Cyklojazda histórie či Cykloturistický maratón po stopách Martina Rázusa okolo Nízkych Tatier.

Trasu okolo Vysokých Tatier si môžu zdatní cyklisti vyskúšať 26. júla v rámci otvorených majstrovstiev strednej Európy – Tatry Tour. Milovníci adrenalínu to zase môžu rozbaliť v Bike parkoch Jasná a Malinô Brdo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM