Slávka Kellová Iné športy

Iľanovská "štvorka" nepostupuje

Líder tohtoročnej stolnotenisovej súťaže 4. ligy Iľanovo, podľahlo po včerajších domácich zápasoch Ružomberku. Hráči Ružomberka tak zslúžene postúpili do 3. ligy. Prinášame Vám rozhovor s hráčom Iľanova Vladimírom Stankovianskym.

Najväčšiu pozornosť 20. kola pútal súboj Iľanova A s ŠKST Ružomberok C. Hostia v Iľanove vyhrali pomerne hladko a tak si už s najväčšou pravdepodobnosťou zabezpečili postup do 3. ligy. Zaujímavé bude sledovať boj o záchranu. kde ešte nie je rozhodnuté. Práve posledná Rabča B nezískala dôležité body, keď na svojich stoloch dostala debakel 18:0 od Ľubele.

Pred rokom si spomínal, že cieľom budúcej sezóny bude postup do tretej ligy. Ešte ráno to vyzeralo nádejne, ale už v tejto chvíli to vyzerá dosť nereálne.

Sme strašne smutní. Nevyšlo nám to a bohužiaľ sklamali sme divákov, ktorí prišli v hojnom počte. Jediné čo na našu obranu môžem povedať je, že sme zo seba vydali naozaj všetko, ale ukázalo sa to, že Ružomberčania boli lepšie pripravení a zaslúžene postúpia.

** Počas predošlých zápasov Iľanova chodilo na zápasy málo divákov a vládla na nich pochmúrna atmosféra. Dnes tu bola výborná atmosféra, ktorá vás burcovala. Zväzovalo vám to ruky, alebo ako si to ty pociťoval?**

Nie ruky nám to určite nezväzovalo. Bolo to krásne, po každej loptičke nás povzbudzovali, za čo sme im vďační. Naozaj bojovali sme, dreli sme, ale rozhodujúcich chvíľach mali Ružomberčania viac toho šťastíčka. Pár „sviniek“ padlo v náš neprospech. Ten výsledok je strašne krutý, ani v najhoršom sne som si nedokázal predstaviť, že to takto môže skončiť.

Ostávajú ešte nejaké zápasy do konca sezóny. Zabojujete o česť, alebo si počkáte na zaváhanie Ružomberka?

Bohužiaľ, musím povedať, už ani zaváhanie Ružomberka nám nepomôže. Nechcem aby si každý myslel, že sa už vzdávame, ale náš najlepší hráč má bolestivý lakeť, posledných 4–5 zápasov hral so sebazaprením a s najväčšou pravdepodobnosťou po tomto nevydarenom zápase ide na operáciu. Budeme sa snažiť aspoň to so cťou dohrať.

**Je to ešte priskoro hovoriť, ale predsa, ako by si zhodnotil tohtoročnú sezónu. Celý čas ste boli lídrom, bojovali ste do poslednej chvíle. **

Určite nie sme spokojní, pretože za posledné roky si štvrtá liga takýto vyrovnaný priebeh o postup do tretej ligy nepamätá. Po pár kolách už bolo prakticky rozhodnuté o víťazovi. A tu sa naozaj rozhodovalo, mali sme rovnaký počet bodov, Ružomberok raz zaváhal, my sme raz prehrali tam aj doma. Aj keď je to čerstvé hodnotím túto sezónu ako fantastickú. Zišli sme ako výborná partia, bojovali sme spoločne od zápasu k zápasu a je to niečo nádherné. Dúfam, že o rok sa takto zídeme tiež a môžeme to skúšať znova, pretože v tejto „štvorke“ sme vyrovnaní hráči, dobrí kamaráti a držíme za jeden povraz. Ani táto prehra na tom nič nemení.

Môžeš teda fanúšikom sľúbiť, že o rok to bude práve Iľanovo, ktoré sa pokúsi zabojovať o postup?

Ak ostaneme v tejto zostave v akej sme, tak určite pre to budeme robiť všetko, aj keď o rok to bude oveľa ťažšie. S najväčšou pravdepodobnosťou Černová a Liptovské Sliače vypadávajú, do našej súťaže a sú to veľmi kvalitné tímy. Tohto roku sa to nepodarilo, ale budúci rok možno „vystrelí motyka“. Je pravda, že v tomto roku sme veľmi netrénovali, pretože práca je prvoradá, nedalo sa vždy trénovať, akoby sme mali. Ružomberčania majú hráčov, ktorí trénujú viac a dnes bolo vidieť, že vo výmenách boli vyrovnaný tím.

Výsledky 20. kola

IĽANOVO A -ŠKST C 5:13 RABČA B – ĽUBEĽA A 0:18 DOLNÝ KUBÍN A – L.MIKULÁS A 14:4 HRUŠTÍN A – NÁMESTOVO B 9:9 TVRDOŠÍN A – LOKCA A 7:11 ORAVSKÁ LESNÁ A – ZUBEREC A 13:5

Tabuľka:

  1. Ružomberok C 55
  2. Iľanovo A 53
  3. Lokca A 49
  4. Oravská Lesná A 44
  5. Dolný Kubín A 40
  6. Námestovo B 39
  7. Ľubeľa A 36
  8. Zuberec A 35
  9. Hruštín A 32
  10. Tvrdošín B 24
  11. Liptovský Mikuláš A 24
  12. Rabča B 23

Pali Tomčík video, foto: sk

Iľanovská "štvorka" nepostupuje
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM