Tomáš Batiz Rôzne Rôzne

Informačné centrum prišlo s novinkou: Myslíte, že naše mesto už poznáte do detailov?

Pri príležitosti Svetového dňa sprievodcov informačné centrum tradične otvorí už ôsmu sezónu sprievodcovských služieb. Pozrite ale ako.

Ilustračný obrázok k článku Informačné centrum prišlo s novinkou: Myslíte, že naše mesto už poznáte do detailov?
Foto: Slávka Kellová

Informačné centrum v Liptovskom Mikuláši už o pár dní tradične otvorí svoje brány aj spievodcovským službám, ktoré odštartujú bezplatnými prehliadkami pre verejnosť. V spolupráci so Slovenským múzeom ochrany prírody a jaskyniarstva bude Informačné centrum v tomto roku prezentovať najvýznamnejšie atraktivity a najväčšie úspechy v oblasti cestovného ruchu v Liptovskom Mikuláši novou prehliadkovou trasou s názvom Prvenstvá mikulášskeho turizmu.

„Budeme hovoriť o tom, ako a kto budoval prvé múzeum v meste a dnešnom privilégiu smieť sa pýšiť najmodernejším interaktívnym múzeom na Slovensku, ktoré môže jedinečnosťou svojho zamerania konkurovať moderným svetovým múzeám. Že sa tu zrodil prvý slovensky písaný Sprievodca po Tatrách či prvý slovenský turistický spolok. Nazrieme do ideálov osobností, ktoré položili základy cestovného ruchu a zásadne ovplyvnili jeho rozvoj nielen v meste, ale v rámci celého Slovenska. Predstavíme samozrejme aj prvenstvá z oblasti pamätihodností, kultúry, prírodných daností či športu a relaxu, ktorými sa mesto hrdí v súčasnosti,“ uviedla Jana Piatková, riaditeľka mikulášskeho Informačného centra.

Hodinová prezentácia nebude prebiehať len v uliciach historického centra. „Zakončíme ju pri jednom z desiatich vzácnych nálezov na území Európy a Ázie – kostre jaskynného leva, v unikátnom Slovenskom múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva,“ dodala turistická sprievodkyňa Mária Tvrdoňová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM