Tomáš Batiz Správy

Inovácia cyklochodníka ide do finále: Poznáme DÁTUM slávnostného otvorenia

Práce na cyklochodníku v Liptovskom Mikuáši sú takmer hotové. Pred oficiálnym otvorením sa už len doťahujú posledné dataily.

Ilustračný obrázok k článku Inovácia cyklochodníka ide do finále: Poznáme DÁTUM slávnostného otvorenia
Zdroj: TASR

Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši využívajú denne stovky ľudí. Ešte prednedávnom začínal na sídlisku Podbreziny a končil na Palúčanskom moste, najnovšie sa finišuje s prácami, ktoré ho predĺžia až do Liptovskej Ondrašovej.

„Sme radi, že sa nám z externých zdrojov podarilo dokončiť ďalšiu etapu cyklopešieho chodníka. Verím, že dobre poslúži obyvateľom mesta aj návštevníkom. V súčasnosti už máme nachystané všetko na to, aby sme sa mohli uchádzať o financie na pokračovanie cyklochodníka,“ skonštatoval Ján Blcháč, primátor mesta Liptovský Mikuláš.

Slávnostné otvorenie je na programe v pondelok 30.10.2017 o 11:00 hod pri križovatke ul. Revolučná a Štefánikova

Mestská radnica má v pláne pokračovať s rozšírením cyklochodníka aj do ďalších mestských častí a obcí v rámci mikulášskeho okresu. Problémom na teraz je produktová dokumentácia, ktorou obce doposiaľ nedisponujú. „Mesto Liptovský Mikuláš zorganizovalo pracovné stretnutia so zástupcami mesta a obcí Liptovský Hrádok, Závažná Poruba, Beňadiková, Liptovský Ján, Uhorská Ves a Podtúreň, na ktorých bolo spoločne prerokované možné trasovanie cyklochodníka medzi L. Mikulášom a L. Hrádkom,“ poznamenala Janka Kormaníková, projektová manažérka na MsŮ v Liptovskom Mikuláši.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM