Tomáš Batiz Správy

Inovácia mostov v Mikuláši: Mesto vyčlenilo peniaze na tieto projekty

V Liptovskom Mikuláši máme viaceré mosty, ktoré občania využívajú takmer každodenne. Niektoré z nich čaká potrebná inovácia.

Ilustračný obrázok k článku Inovácia mostov v Mikuláši: Mesto vyčlenilo peniaze na tieto projekty
Foto: Zlatica Gregorová

Mesto Liptovský Mikuláš má v pláne počas tohto roka rekonštruovať mosty v našom meste. Najviac peňazí poputuje na inováciu Iľanovského mosta, ktorý spája mesto s Areálom vodného slalomu Ondreja Cibáka ako aj mestských častí Iľanovo a Ploštín. Radnica na rekonštrukciu vyčlenila v oblasti dopravy približne 300.000 eur. „Ide o most, ktorý je v najhoršom stave spomedzi mostov ponad Váh v Liptovskom Mikuláši. Rekonštrukcia sa mala začať v súvislosti s prekládkou železnice už v marci 2017, ale keďže sa projekt odsúva, je potrebné riešiť opravu mosta z rozpočtu župy,“ povedal primátor Ján Blcháč.

Rekonštrukciou prejde aj most ponad Jalovčianku v Liptovskej Ondrašovej. Ako informuje mikulášsky primátor Ján Blcháč, radnica na tento projekt už vyčlenila financie vo výške 118.000 eur.

V posledných týždňoch občania avizovali poruchy na moste v Okoličnom. Ako sme sa vás informovali, jeden z najfrekvento­vanejších mostov v našom meste prešiel kontrolou, kde zástupkyne Slovenskej správy ciest uviedli, že stavebno-technický stav mosta je uspokojivý. „Súčasné poruchy podľa ich slov nemajú vplyv na jeho statiku a únosnosť,“ prezentovala výsledky skúmania Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM