Tomáš Batiz Správy

Inovácia telocvnične v Okoličnom je na konci: Pozrite si FOTO po rekonštrukcii

Rekonštrukcia telocvične pri ZŠ v Okoličnom je na konci. Jej priestori sú opäť k dispozícii študentom tamojšej základnej školy, ako aj širšej verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Inovácia telocvnične v Okoličnom je na konci: Pozrite si FOTO po rekonštrukcii
4
Galéria
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Po rozsiahlej rekonštrukcii otvorili telocvičňu so sociálnymi zariadeniami pri Základnej škole v Okoličnom. „Víchrica v minulom roku poškodila strechu a dážď znehodnotil vybavenie telocvične a podlahu. Preto sme okamžite začali konať, aby žiaci čo najskôr mohli cvičiť v dôstojných a funkčných priestoroch,“ uviedol primátor Ján Blcháč.

Strechu tamojšej telocvične pri Základnej škole v Okoličnom poškodila intenzívna búrka a vietor v júli 2017. Pri vtedajšom zásahu hasiči zaistili takmer celú odrhnutú časť lepenkovej strechy. „Po vyčíňaní živlov v minulom roku bola telocvičňa značne poškodená,“ doplnil mikulášsky primátor.

Ako informuje Ján Sokolský z vedenia mesta, v rámci rekonštrukčných prác pribudla nová strecha, podhľady, palubovka, osvetlenie, vykurovacie telesá a okná. Oprava zničených priestorov trvala niekoľko mesiacov a náklady sa vyšplhali na 280.000 eur. „V jednej várke mesto vynovilo aj priľahlé sociálne zariadenia. V nich sa menila dlažba, sanita a okná. Celú budovu telocvične zvnútra vymaľovali,“ dodal Sokolský.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM