Tomáš Batiz Futbal Správy

Inzultácia rozhodcu na liptovskom trávniku: Hráč dostal ročný dištanc

Futbal na Liptove nám prináša aj situácie, ktorých by sme chceli vidieť na trávnikoch čo najmenej.

Ilustračný obrázok k článku Inzultácia rozhodcu na liptovskom trávniku: Hráč dostal ročný dištanc
Zdroj: TASR

V zápase III. triedy Liptovského futbalového zväzu medzi OFK Podtureň – OFK Galovany boli diváci svedkami momentu, ktorý sa na trávnikoch len tak nevidí. „Zápas bol predčasne ukončený z dôvodu inzultácie asistenta rozhodcu Miroslava Sokola vystriedaným hráčom hostí Jánom Kubáňom,“ uvádza sa v oficiálnom zápise zo stretnutia.

O celom prípade nakoniec rozhodovali komisie Liptovského futbalového zväzu, ktoré uznali výsledok 4:1, ktorý platil v zápase až do momentu inzultácie asistenta rozhodcu. „Na základe zápisu zo stretnutia medzi OFK Podtureň – OFK Galovany sa celým prípadom zaoberala Disciplinárna komisia Liptovského futbalového zväzu,“ skonštatoval Vladimír Hubka, sekretár Liptovského futbalového zväzu.

V úradnej správe Liptovského futbalového zväzu č. 42 zo dňa 12. mája 2017 vyšli aj aj sankcie ako pre kluby, tak aj pre hráča. „Ján Kubáň 1135917 Galovany pozastavenie VŠČ na 12 mesiacov nepodmienečne. DK trestá FK Galovany pokutou 200,– €, ďalej DK trestá FK Galovany odobratím 3 bodov za fyzické napadnutie vystriedaným hráčom delegovanú osobu (AR1). FK Galovany stretnutia odohrá a po skončení súťaže mu ŠTK odoberie 3 body. Uhradiť 10,– € MZF.“

Ako sa ďalej píše v úradnej správe, disciplinárka komisia potrestala aj FK Podtureň pokutou 50,–€ za nedostatočnú usporiadateľskú službu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM