Tomáš Batiz Rôzne

Jakub Grigar vymenil pádlo za knihy: Ako zmaturoval sympatický kajakár z Liptova?

Viacero študentov po celom Slovensku sa snažilo čo najlepšie ukončiť svoje pôsobenie na strednej škole tým, že úspešne zloží skúšku za zeleným stolom. Výnimkou nebol ani známy kajakár Jakub Grigar, ktorý na istý čas vymenil svoje pádlo za knihy.

Ilustračný obrázok k článku Jakub Grigar vymenil pádlo za knihy: Ako zmaturoval sympatický kajakár z Liptova?
Zdroj: Dnes24.sk

Približne až na ôsmich školách v našom meste skladali svoju prvú skúšku dospelosti študenti za zeleným stolom. Svoje vedomosti si počas uplynulého týždňa overili aj žiaci mikulášskeho gymnázia, medzi ktorými nechýbal Lipták Jakub Grigar, ktorý ešte pred pár dňami bojoval o miestenku na olympiádu v Riu. “S prípravou na maturity to úplne ružové nebolo. Na tréningoch v Riu som síce možno mal aj trošku času medzi tréningami, ale moc som sa k tomu nedostal. Snažil som sa tomu vyhýbať ako sa len dalo, až som sa učeniu nakoniec vyhol takmer úplne,” skonštatoval na margo maturít Grigar.

“Dokopy som sa na maturitu učil asi štyri hodiny, viac sa asi nedalo,” so smiechom po maturite zhodnotil Jakub Grigar.

Problémy s jedným predmetom

Známy Lipták si okrem povinných dvoch jazykových predmetov vybral aj geografiu a občiansku náuku.. “Celá maturita bola fajn, ale bál som sa jej dosť. Vytiahol som si dobré otázky a snažil som sa z hlavy vytiahnuť čo najviac,” povedal Kubo, ktorý ďalej prezradil aj predmet, ktorého sa bál "Najviac ma potrápila občianska náuka. Síce som si vytiahol pomerne jednoduché otázky ale nakoniec som s tým mal dosť veľké problémy.”

Oslavovať nebude

Viacerí študenti určite zavŕšia svoje úspešné maturity poriadnou oslavou. V tomto prípade bude Jakub výnimkou, keďže už v najbližších dňoch má športové povinnosti, ktoré mu to nedovoľujú. “Oslavovať moc nestíham, keďže už v pondelok ráno odchádzame na preteky. Doteraz som mal ešte ďalšie povinnosti, ale tak ako na všetko, tak aj na oslavy príde čas,” dodal na záver.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM