Michal Paška Hokej

Jakub Matejka strelil prvý gól v drese áčka

Hráč mikulášskej hokejovej juniorky Jakub Matejka má po piatku na konte prvý gólový zápis v seniorskej kategórii. Vo víťaznom stretnutí MHK 32 Liptovský Mikuláš s Piešťanmi strelil prvý gól svojho tímu.

Začal to Macík, ktorý sa ukázal ako pravý bojovník. V páde prihrával Paukovčekovi, ten našiel Matejku, ktorý strelil nielen prvý gól zápasu, ale vôbec aj svoj prvý v seniorskej kategórii. Stalo sa tak pri deviatom Jakubom štarte v drese áčka MHK 32 Liptovský Mikuláš.

„Teší ma, že som prelomil smolu, ktorú som mal doteraz. Šance som mal aj v predchádzajúcich zápasoch. Proti Topoľčanom som nepremenil samostatný nájazd. Teraz to tam padlo, čomu sa teším,“ povedal Jakub pár minút po výbornom stretnutí pred domácou šatňou. Diváci najskôr ani nevedeli, že gól dal Jakub. Pôvodne ohlásili ako prvého Tomáša Devečku, všetko bolo uvedené na správnu mieru pred druhou tretinou.

Ako vnímal Jakub Matejka víťazný šláger kola s Piešťanmi? „Bol to dobrý zápas. Piešťany potvrdili svoje postavenie a boli ťažkým súperom, no zápas sme dotiahli do víťazného konca,“ zhodnotil mladík, ktorý pravidelne nastupuje za juniorku. Zápasy v áčku sú pre neho zatiaľ cenou skúsenosťou.

foto: autor

matejka
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM