Slávka Kellová Rôzne

Ján Blcháč sa vzdal dvakrát

Odchádzajúci primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč sa vzdal členstva v predstavenstve Mestského hokejového klubu 32. Odpustil si aj odmeny za rok 2010.

Ján Blcháč pôsobil v predstavenstve hokejového klubu od augusta 2008. Najskôr pôsobil v pozícii predsedu dozornej rady a neskôr sa stal predsedom predstavenstva. Funkciu zložil 16. decembra z osobných dôvodov: „Vzhľadom k výsledkom komunálnych volieb som oznámil predsedovi dozornej rady svoje rozhodnutie vzdať sa funkcie. Počas môjho pôsobenia v hokeji som sa usiloval o finančnú, ale i športovú konsolidáciu. Prajem úspech hokeju aj naďalej a dúfam, že sa naplní cieľ, ktorý sme si dali – opätovný postup do extraligy,“ zhodnotil svoje pôsobenie v klube dosluhujúci primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Novým členom predstavenstva MHK32 sa tak stal Pavol Pavkovček, ktorí verí, že posilnením kádra, môže mikulášsky klub zabojovať o postup do extraligy: „Funkciu som prijal, aby sa zachoval chod klubu, urobíme všetko preto, aby fungoval a aby sme išli za tým cieľom, ktorý sme si dali na začiatku sezóny.“ Miesto predsedu predstavenstva obsadil Gabriel Lengyel. Vymenovanie na túto pozíciu bolo pre neho prekvapením: „Zobral som to s tým, že máme postavené ciele na túto sezónu aj do budúcnosti a s týmto predstavenstvom sme zhodnotili, že vieme tieto ciele napĺňať.“

Zároveň s odchodom z predstavenstva hokejového klubu sa Ján Blcháč vzdal tohtoročných odmien. Tie mu na základe návrhov môže schváliť Mestské zastupiteľstvo a to v nemalých čiastkach. Kvôli finančnej kríze a kráteniu odmien svojich spolupracovníkov sa svojich odmien zriekol už po druhý krát.

Ján Blcháč sa vzdal dvakrát
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM