Tomáš Batiz Hokej

Ján Cibuľa (42) o účasti Liptáka v KHL: Sukeľ je motiváciou pre mladých hokejistov

Hokejisti Liptovského Mikuláša odohrajú v piatok 13. januára domáci zápas s Nitrou. V útoku Liptákov nastúpi aj talentovaný Matúš Sukeľ.

Ilustračný obrázok k článku Ján Cibuľa (42) o účasti Liptáka v KHL: Sukeľ je motiváciou pre mladých hokejistov
Foto: Tomáš Batiz

Zverenci Róberta Spišáka nastúpia už v piatok 13. januára na domáci zápas s Nitrou. V druhom útoku spoločne s Marekom Uramom a Martinom Kriškom vykorčuľuje odchovanec mikulášskeho hokeja Matúš Sukeľ, ktorý sa v posledných dňoch prezentoval aj v bratislavskom Slovane. “Sme veľmi radi, že proti Nitre nastúpi aj Matúš. Celá druhá formácia nám funguje, takže sa môžeme na ňu vždy spoľahnúť,” poznamenal Ján Cibuľa, asistent trénera Liptákov.

Práve podľa Jána Cibuľu je 20-ročný útočník spoločne s bratom Jakubom motiváciou pre začínajúcich, ale aj súčasných športovcov. “Ja ho poznám od piatich rokov. Videl som, ako ho bavil šport celkovo, aj Jakuba. Hrávali sa von hokej každú chvíľku. Chalani neodflákali na tréningu ani sekundu, vedia, že to robia pre seba a nie pre trénera,” poznamenal.

Výkonom nesklamal

Matúš Sukeľ má za sebou dva zápasy v KHL. V doterajšom priebehu určite svojim výkonom nesklamal. “Videl som zatiaľ iba jeden jeho zápas. Do teraz ma presvedčil. Robil všetko preto, čo od neho tréner očakával. Dobre korčuľoval, pripravoval šance pre kanadských spoluhráčov. Určite nesklamal a potvrdil, že skúška v Slovane bola správny krok,” skonštatoval Cibuľa.

Motiváciou a príkladom pre iných

Odchovanec mikulášskeho hokeja je živým príkladom toho, že za každou tvrdou prácou a odhodlaním je splnenie svojho sna. “Je to veľká motivácia pre mladých chalanov, že aj Mikuláš je odrazový mostík aj pre ligy ako je KHL. Je len na junioroch a ostatných mladých hráčov ako budú pracovať. Je to vizitka mikulášskeho hokeja, že dokázal pripraviť hráča na KHL."

„Matúš má okrem strašného chcenia aj hokejové myslenie. Sú skromní, pokorní chalani. Majú všetky vlastnosti, ktoré by mal mať profesionálny športovec,“ zhodnotil Cibuľa.

S Nitrou chcú bodovať

Zverenci Róberta Spišáka nastúpia na zápas 38. kola, v ktorom na domácom ľade privítajú Nitru. Samozrejme hráme proti úradujúcemu majstrovi. "Doma sa nám darí, tak to chceme potvrdiť. Majú kvalitný káder, ale my chceme myslieť na seba a podať čo najlepší výkon,” vysvetlil Ján Cibuľa, asistent trénera Liptovského Mikuláša.

V zápase 38. kola s Nitrou bude chýbať štvorica hráčov – Andrej Laco, Róbert Huna, Ivan Brezniak a Igor Bobček. “Andrej Laco potrebuje už iba pár dní a zapojí sa do zápasového cyklu,” priblížil Cibuľa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM