Slávka Kellová Hokej

Ján Laco je pred zápasom s Kanadou v pohode

Do bránky slovenského tímu vo štvrťfinálovom súboji proti Kanade sa vo štvrtok o 12:00 znovu postaví hrdina tohtoročných Majstrovstiev sveta Mikulášan Ján Laco. Pred zápasom sa podľa jeho vlastných slov cíti byť v kondícii a psychickej pohode.

Aj keď po tesnej výhre s Francúzmi klesol v rebríčku hodnotenia úspešnosti gólmanov na štvrté miesto, je pripravený podať proti favoritovi výborný výkon.** „Som v pohode, ale cítim aj zodpovednosť, ktorá je v takomto stretnutí na mieste. Uvidíme, čo z toho bude,“ pousmial sa Ján Laco.**

Berieš ako výhodu, že si v úvodnom zápase proti Kanade nechytal? Podľa mňa je to úplne jedno, či som chytal ja alebo Peťo Hamerlík. Každý zápas je totiž iný.

Je duel proti Kanade najdôležitejším v tvojej kariére? Poviem to tak, že sme na šampionát išli s nejakým cieľom a aj minulé zápasy boli veľmi dôležité. Teraz potrebujem však poriadne zabrať a uvidíme, čo z toho bude.

Si pred súbojom v pohode? Je aj pohoda, ale takisto aj zodpovednosť. Nastúpim ale s čistou hlavou a s tým pocitom, že sme na turnaji odohrali dobré zápasy.

Veril si, že si niekedy na MS zachytáš proti Kanade? Kompletný káder majú zložený z hráčov z NHL, čo je najlepšia liga na svete, tým pádom to má cveng. A je to úchvatný súper.

Duel sa začína o 12:00 SEČ, čo je dosť skoro. Nevadí ti to? Už sme tu jeden zápas o takomto čase hrali, takže to nebude novinka.

Ako vyzerá tvoj deň pred takýmto skorým začiatkom? Nemáme rozkorčuľovanie, čo je iné oproti neskorším duelom a takisto vlastne ako tak vypadne obed.

Ako zvládaš pozápasové zaspávanie? Nerobí mi problém zaspať, keď som v posteli o jedenástej večer. Keď sú však stretnutia neskôr a do postele sa dostanem až po polnoci, je to horšie.

Aký je to pocit, keď sa pozrieš na štatistiky a tvoje meno je na prvom mieste medzi gólmanmi v percentuálnej úspešnosti zásahov? Dostal som informáciu, že som prvý, tak som sa na to pozrel a potešil som sa tomu.

Máš informácie o tom, ako ľudia na Slovensku vnímajú váš postup do štvrťfinále? Áno mám od kamarátov a rodiny. Viem, že od prvého súboja s Kanadou stúpa na eufórii.

mikuláš24/špor­t.sk,/tasr/re­uters foto: sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM