Tomáš Batiz Hokej

Je rozhodnuté: Liptáci pred návštevou sezóny postupujú do semifinále!

Náročná a hlavne vyrovnaná séria prvého kola play-off medzi Liptovským Mikulášom a Michalovcami pozná svojho víťaza. Viac ako 2300 divákov oslavovalo postup Liptákov do semifinále.

Ilustračný obrázok k článku Je rozhodnuté: Liptáci pred návštevou sezóny postupujú do semifinále!
Foto: Tomáš Batiz

“Bola to náročná séria, v ktorej rozhodovali maličkosti. Osobne som veril, že vyhráme, čo sa nakoniec aj podarilo,” zhodnotil zápas po výhre 2:0 Ivan Droppa, predseda predstavenstva a asistent trénera Liptákov.

V prvej tretine tlak domácich

Už od úvodného buly sa domáci hráči dostali do útočného pásma, kde zavreli súpera. V 4. minúte počas presilovky našiel Uram presnou prihrávkou Sukeľa, ktorý pred brankárom Trenčanom mieril len tesne vedľa brány. O pár sekúnd neskôr to vyskúšal Krčula od modrej, avšak jeho dobrá strela skončila v lapačke hosťujúceho brankára. Liptáci potvrdzovali svoj tlak aj v ďalšom priebehu prvej tretiny. V 13. minúte našiel Piatka prihrávku Gulu, ktorý po strele z prvej len tesne minul Trenčanovú bránu.

Dramatická druhá tretina

V úvode druhého dejstva sa do šancí opäť dostali domáci hráči, ktorých opäť trápila koncovka. V 23. minúte to vyskúšal spomedzi kruhov Cibuľa, ktorý však zlyhal na dobre chytajúcom Trenčanovi. O pár sekúnd prišla ďalšia vážnejšia šanca Liptákov, Laco unikol hosťujúcej obrane, ale v zakončení nebol úspešný. Šance domáceho tímu stále pribúdali. Po zranení Sukeľa naskočil do druhej útočnej formácie Bartík, ktorý svoju šancu mohol zužitkovať v 34. minúte, ale Trenčan bol pozorný. Prvé problémy pre Liptákov prišli v závere druhej tretiny. Najskôr smeroval na trestnú Kadlubiak, ktorého už o pár sekúnd nasledoval Gula, ktorý navyše dostal štvorminútový trest. V 39. minúte hostia skoro využili početnú výhodu, Shanginov pokus skončil iba na hornej žŕdke.

Zápas rozhodli 81-ročné skúsenosti

Vyrovnaný boj o semifinálovú miestenku v play-off nakoniec rozhodla tretia tretina. V 47. minúte počas presilovky otvoril gólovo zápas Uram, ktorý šikovne poslal z pravej strany puk pomedzi Trenčanove betóny. ”Ja som vedel, že brankár čaká z mojej strany strelu hore, tak som to vyskúšal pomedzi betóny a padlo to tam, takže som nesmierne rád, že sa to podarilo,” upresnil po zápase Marek Uram, legenda mikulášskeho hokeja. Liptáci aj po góle pokračovali vo svojej dobrej hre a Michalovce nepustili do žiadnej vážnejšej šance. V závere to už vyzeralo, že víťazovi bude už po tretíkrát v sérii stačiť na víťazovo jeden gól, ale opak bol pravdou. V poslednej minúte zachytil vyhodený puk z vlastného pásma Cibuľa, ktorý následne poslal puk do prázdnej hosťujúcej brány. “Dnes sme hrali ako tím, čo je vidno aj na tej nule. Góly vyšli na nás starcov, takže všetko to dopadlo, tak ako malo,” s úsmevom na tvári komentoval po zápase Ján Cibuľa, útočník Liptákov.

Liptáci bez gólu už 120 minút

Veľká pozornosť a vďaka sa po zápase uprela aj na mikulášskeho brankára Vladislava Pravdu, ktorý v posledných dvoch zápasoch vychytal čisté konto. “Samozrejme, že je to príjemný pocit nedostať v posledných dvoch zápasoch ani jeden gól. Mne sa v rozhodujúcom zápase chytalo fantasticky, ale vďaka patrí aj obrancom, ktorí dnes veľmi dobre bránili,” zhodnotil po zápase Vladislav Pravda, brankár Liptovského Mikuláša, ktorý je mimochodom aj veľkým miláčikom mikulášskych fanúšikov.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – Dukla Michalovce 2:0 (0:0,0:0,2:0)

Góly: 47. Uram (Mezovský) PP, 60. Cibuľa

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Pravda – Mezovský, Šiška, Jabrocký, Kuric, Cibuľa – Nádašdi, Burzala, Uram, Lichanec, Sukeľ – Gula, Krčula, Lištiak, Piatka, Laco – Kadlubiak, Oravec, Brezniak, Oško, Bartík

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM